Quantcast
THE STREAM

Tiger King Σπάτα: Παράλυτο λευκό τιγράκι βρέθηκε εγκατελειμμένο έξω από το Αττικό Πάρκο

Τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτή τη χώρα πια


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2023

Υπάρχει Joe Exotic στα Μεσόγεια; Μπορεί και να υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, αν κρίνουμε από την ανακάλυψη που έκαναν οι υπάλληλοι καθαριότητας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, οι οποίοι κάλεσαν τους υπεύθυνους γιατί κάτω από έναν κάδο βρισκόταν ένα λευκό τιγράκι. Το τιγράκι είναι 4 μηνών, θηλυκό, παράλυτο από τη μέση κάτω και κανείς δεν ξέρει από που προήλθε.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου (το οποίο με τη σειρά του έχει φάει κάμποσες καταγγελίες για το πως μεταχειρίζεται τα ζώα του) Ζαν Ζακ Λεσουέ μίλησε για την κατάσταση του ζώου, τονίζοντας ότι η ευθανασία δεν αποκλείεται:

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία πλήρη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει, κάναμε ακτινογραφία, δείχνουν μια κακή κατάσταση.

Δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περαστεί ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι.»

Εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο.»

Το περί ευθανασίας προέκυψε μετά από ερώτηση του Γ. Παπαδάκη:

«E, αυτό τώρα είτε για ευθανασία θα πάει, δυστυχώς που το λέω, πού θα πάει αυτό; Αν δεν το κρατήσετε κι εσείς, τι θα γίνει;»

Η απάντηση ήταν η εξής:

«Αυτό που λέτε, έτσι είναι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί θα το κάνουμε.»

Όσον αφορά την προέλευση του, η εικασία του διευθυντή του Αττικού Πάρκου είναι ότι ίσως έχει έρθει με καράβι:

«Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι.»

Αυτόν τον τρόπο να μπει η Ελλάδα στο Netflix ομολογούμε ότι δεν τον είχαμε σκεφτεί.

Best of internet