Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, σε διάβαση στη Φλώρινα το τρένο περνάει όταν ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι μπάρες

Μία μία μαθαίνονται οι απίστευτες πατέντες του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας


THE NEWSROOM · 3 Μαρτίου 2023

Όλα τώρα θα τα μάθουμε αγαπητές φίλες και φίλοι. Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει (ξανά) viral στα social media ένα βίντεο από το Αμύνταιο Φλώρινας, όπου η φυλασσόμενη διάβαση του τρένου λειτουργεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Κοινώς, η μπάρα σηκώνεται όταν το τρένο ετοιμάζεται να περάσει κι όχι όταν ο δρόμος είναι ασφαλής για να περάσουν πεζοί, ποδηλάτες και οχήματα.

Προφανώς, οι ντόπιοι ξέρουν τι συμβαίνει και αυτό φαίνεται και στο βίντεο, όπου βλέπουμε ένα ΙΧ και έναν ποδηλάτη να περιμένουν καρτερικά να κατέβουν οι μπάρες. Δείτε και μόνοι σας τη μπάρα να σηκώνεται και την αμαξοστοιχία να περνάει:

Να πούμε εδώ ότι το βίντεο (που προέρχεται από κάτοικο της περιοχής) έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό από τοπικά μέσα:

Ο κάτοικος που το ανέβασε είχε σχολιάσει το εξής:

«Μεγάλη προσοχή για τους οδηγούς του Αμυνταίου. Οι μπάρες και η σήμανση στο σημείο που περνάει το τρένο κοντά στα ΚΤΕΛ (δρόμος προς Βεγόρα) λειτουργούν πριν την έλευση του τρένου και παύουν να λειτουργούν στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή, δηλαδή μερικά δευτερόλεπτα πριν περάσει το τρένο. Η θέα αυτών που έρχονται από την κατεύθυνση Βεγόρα – Αμύνταιο είναι μηδαμινή και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.»

Θα πίστευε κανείς ότι είναι κάποιο εξωφρενικό hoax που αναπαράγεται στον απόηχο της καταστροφής στα Τέμπη, όμως το επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Αμυνταίου Φλώρινας Άνθιμος Μπιτάκης. Μιλώντας στο OPEN για το εν λόγω βίντεο, δήλωσε ότι έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στους αρμόδιους, χωρίς φυσικά να αλλάξει κάτι:

«Είναι συχνό φαινόμενο, έχουμε κάνει άπειρες φορές έγγραφα και δεν μας ακούει κανένας. Μπλοκάρει το σύστημα.»

Ζούμε από σπόντα; Μπορεί και ναι.

Best of internet