Quantcast
THE STREAM

Εξαδάχτυλο πυροσβέστη φτιαγμένο από ΑΙ δημοσίευσε η χάκερ Ντόρα Μπακογιάννη

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά σε κάποια έχει ακόμη φανερές δυσκολίες


THE NEWSROOM · 9 Φεβρουαρίου 2023

Είναι σαφές ότι οι δυνατότητες των ΑΙ μοντέλων είναι τεράστιες. Για να τα λέμε, είναι τόσο μεγάλες που κατάφεραν να γοητεύσουν ακόμη και το δύσκολο κοινό των Ελλήνων μπούμερς, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη:

Και ο Νίκος Πορτοκάλογλου:


Η εν λόγω εικόνα είναι δημιούργημα του υποστράτηγου ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Κοτρίδη, τέως Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου. Όπως είπε ο κ. Κοτρίδης, έφτιαξε την εικόνα για να τιμήσει τους Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έχουν μεταβεί στην Τουρκία για να βοηθήσουν με την καταστροφή που έχει πλήξει τους γείτονες.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία.
“ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”
“I AM HERE FOR YOU”
” SENİN İÇİN BURADAYIM”»

Η εικόνα δημιουργήθηκε με τον συνδυασμό του Photoshop και του Midjourney. Το δεύτερο είναι το πιο διάσημο ίσως ΑΙ μοντέλο δημιουργίας εικόνας, το οποίο έχει ψαρώσει το σύμπαν με αυτά που μπορεί να κάνει. Από την άλλη, έχει ακόμη κάποιες χτυπητές αδυναμίες, όπως το να φτιάχνει χέρια που να φαίνονται φυσιολογικά.

Ο κ. Κοτρίδης φαίνεται να ανέβασε στη συνέχεια μια βελτιωμένη εκδοχή, αλλά στην πρώτη εκδοχή της εικόνας ‘(η οποία έγινε viral από νωρίς) ο πυροσβέστης εμφανίζεται να έχει μάλλον 6 δάχτυλα:

VS:

Δάχτυλος της ΑΙ, θα έλεγε κανείς.

 

Best of internet