Quantcast
THE STREAM

Διαδήλωση λιλιπούτειων υποστηρικτών του Άντριου Τέιτ έζησε η Αθήνα

Ίσως η πρώτη διαδήλωση που δεν είναι αμιγώς μαθητικού χαρακτήρα και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 15 χρόνια


THE NEWSROOM · 17 Ιανουαρίου 2023

Μια από τις πιο αλλόκοτες διαδηλώσεις στην ιστορία της χώρας (και ο πήχης είναι πολύ υψηλός) έζησε το κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής. Μερικές δεκάδες, ίσως και λίγες εκατοντάδες πιτσιρικάδες (μέσος όρος ηλικίας το γυμνάσιο αν δεν κάνουμε λάθος) μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη και προφυλάκιση του Άντριου Τέιτ. Σε περίπτωση που έχετε χάσει το drama με τον Τέιτ, είναι ένας πρώην kickboxer, νυν influencer και λογικά διαχρονικά μισογύνης, ο οποίος συνελήφθη στη Ρουμανία αφού τσακώθηκε με την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Θα μπορούσε να είναι το σενάριο της καλύτερης/χειρότερης κωμωδίας που δεν γυρίστηκε ποτέ, αλλά είναι αλήθεια, παρότι το ότι καρφώθηκε με ένα tweet του δεν ισχύει. Όπως όλα δείχνουν, ο Τέιτ ήταν καιρό στο μάτι των αρχών της Ρουμανίας και μετά από επιχείρηση της ρουμάνικης αστυνομίας, αυτή τη στιγμή είναι ακόμη εκεί κρατούμενος και κατηγορούμενος για trafficking, συμμετοχή σε συμμορία οργανωμένου εγκλήματος και πιθανώς βιασμό.

Όλα αυτά δε φάνηκε να απασχολούν τους πιτσιρικάδες που πέρασαν από το Σύνταγμα και κατέβηκαν την Ερμού φωνάζοντας «Free Top G», που είναι το παρατσούκλι του Τέιτ. Το γεγονός το αναπαρήγαγαν διάφορες απίθανες φυσιογνωμίες του Ίντερνετ, όπως ο παρακάτω τυπάς:

Κανένας όμως δεν είναι πιο απίθανη φυσιογνωμία από τον άνθρωπο που συστήθηκε ως διοργανωτής της πορείας. Πρόκειται για έναν κάπως ακατανόητα ύποπτο κύριο που έχει το προφίλ «Ακαδημία Προέδρου» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) στο TikTok:

@academia_proedrouΉταν κανείς από εδώ;

♬ Tourner Dans Le Vide – Indila

Όλα τα λεφτά όμως είναι το 30λεπτο βίντεο που ανέβασε μετά ο ίδιος, στα σχόλια του οποίου αποδίδει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τέιτ ως «ψέματα του Matrix»:

Γενικά το προφίλ του μίστερ φαίνεται πολλά υποσχόμενo:

Οκ, δε θα πούμε ψέματα, ανυπομονούμε να δούμε ένα ελληνικό libertarian πολιτικό κόμμα που να απευθύνεται το πολύ σε 15χρονα, αυτό είναι κάτι που όντως λείπει από το πολιτικό τσίρκο αυτής της χώρας.

Best of internet