Quantcast
THE STREAM

Όταν η ΕΛΑΣ μπουζούριασε κινηματογραφικά τον Νότη Μαυρουδή επειδή έψαχνε τον Πάσσαρη

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για το δωμάτιο με τα τρόπαια της ΕΛΑΣ


THE NEWSROOM · 5 Ιανουαρίου 2023

Μέχρι και τη σύλληψη (με βγαλμένα όπλα) του σπουδαίου μουσικού και συνθέτη που χάθηκε τραγικά έχει στο βιογραφικό της η Ελληνική Αστυνομία. Σε περίπτωση που χάσατε την είδηση, ο Νότης Μαυρουδής πέθανε προχτές Τρίτη 3/1 σε ηλικία 77 ετών πέφτοντας από ύψος τριών μέτρων στο σπίτι του στην Μακρινίτσα Πηλίου. Όταν εντέλει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Όπως αναφέρει ο γιος του συνθέτη, τα ελληνικά media ανταποκρίθηκαν άψογα στην τραγικότητα της στιγμής:


Σύμφωνα και πάλι με τον γιο του μουσικού, η πολιτική κηδεία θα γίνει στο κοιμητήριο Χαλανδρίου στις 10:30 το πρωί, ενώ στη μία το μεσημέρι θα ακολουθήσει η αποτέφρωση στη Ριτσώνα. Η οικογένεια του 77χρονου μουσικού επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αγοραστούν μουσικά όργανα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου.

Για το έργο του και την κληρονομιά του τα έχουν γράψει και θα γράψουν άλλοι καλύτερα από εμάς, οπότε εμείς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα απίθανο σκηνικό από τη ζωή του Νότη Μαυρουδή που συνέβη το μακρινό 2001. Τότε, ο μουσικός βρισκόταν στην Κοζάνη και έτρωγε χαλαρός σε μια ταβέρνα με τον συνεργάτη του και επίσης κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη, όταν ξαφνικά πάνοπλοι αστυνομικοί μπούκαραν στον χώρο και τους διέταξαν να παραδοθούν. Μάλιστα, τόνισαν ότι θα πυροβολούσαν αδίστακτα.

Τι είχε συμβεί; Την ίδια περίοδο η ΕΛΑΣ αναζητούσε τον γνωστό ποινικό Κώστα Πάσσαρη και είχε λάβει (όχι ακριβώς έγκυρες) πληροφορίες ότι θα βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο στην Κοζάνη. Πάσσαρη τελικά δε βρήκαν, οπότε οδήγησαν τους δύο προαναφερθέντες στο τμήμα. Τελικά, μετά από κάμποσες ώρες, διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος και τους άφησαν. Ο καταλύτης για την άκυρη σύλληψη ήταν η ομοιότητα του Π. Μάργαρη με τον Πάσσαρη:

Ο Πάσσαρης

Ο Μάργαρης

Το σχόλιο του Ν. Μαυρουδή για το γεγονός ήταν το εξής απλό:

«Κάτι τέτοια θα βλέπει ο Πάσσαρης και θα γελάει.»

Είναι λίγο δύσκολο να τον ρωτήσουμε αυτή τη στιγμή αλλά ενδέχεται όντως να γέλασε.

Best of internet