Quantcast
THE STREAM

Στην εξωτική βελγική μπουζού θα περάσει η Εύα Καϊλή τις διακοπές των Χριστουγέννων

Τα φετινά δώρα θα της τα δώσει ο Φλαμανδός Άι-Βασίλης από το κελί 33


THE NEWSROOM · 23 Δεκεμβρίου 2022

Στον γιορτινό προορισμό που ήδη βρίσκεται (με την ευρεία έννοια – δεν ξέρουμε αν θα μείνει στο ίδιο κελί) θα κάνει Χριστούγεννα η Εύα Καϊλή, δεδομένου ότι το προδικαστικό συμβούλιο απέρρθψε το αίτημα της για αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου πάλευε επί δύο ώρες να πείσει τους Βέλγους δικαστές ότι είναι αθώα και συνεργάσιμη (δίνοντας στοιχεία), αλλά δεν τα κατάφερε.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό σημείο της επιχειρηματολογίας της είναι ότι η ίδια δεν πήρε ποτέ λεφτά κι ότι για όλα φταίει ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι που πήρε τα μαύρα λεφτά από το Κατάρ γιατί δεν του έφταναν όσα είχε. Όπως και να’χει, οι Βέλγοι αποφάνθηκαν ότι αν βγει από τη φυλακή μπορεί να παρεμποδίσει τις έρευνες ή να καταστρέψει/αλλοιώσει στοιχεία, οπότε την άφησαν μέσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αν βγει έξω, μπορεί να πέσει θύμα απαγωγής από πράκτορες του Κατάρ – να μια ακόμη ιδέα για ελληνική σειρά που θα μπει στο Netflix.

Να σημειωθεί επίσης ότι ούτε η μητρότητα της Καϊλή έπεισε τους Βέλγους. Οι συνήγοροί της έριξαν στο τραπέζι το επιχείρημα ότι οι Καϊλή – Τζόρτζι έχουν ένα παιδί δύο ετών που έχει και τους δύο γονείς στη φυλακή, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η κ. Καϊλή μπορεί μια χαρά να μείνει στις νέες σύγχρονες φυλακές του Χάρεν που μπορούν να φιλοξενήσουν μητέρες με παιδιά.

Για τα χρήματα, η ιταλική εφημερίδα Fatto Quotidiano παραθέτει κατάθεση της Καϊλή ενώπιον των αστυνομικών αρχών και του εισαγγελέα Μισέλ Κλέζ, όπου η ευρωβουλευτής τα φορτώνει όλα στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή και επίσης προφυλακισμένο Αντόνιο Παντσέρι

«Δεν ήταν δικά μου, ούτε του Φραντσέσκο αυτά τα χρήματα στη βαλίτσα. Ήταν του Παντσέρι. Πριν από τον κορονοϊό είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο από το διαμέρισμά του. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι απολαμβάνω βουλευτικής ασυλίας. Τις είδα χθες τις τσάντες με τα μετρητά, διότι ήξερα ότι ο Αντόνιο τού είχε δώσει μία μικρή βαλίτσα, που τώρα ήταν μεγάλη.»

Για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους, η Καϊλή πέταξε μια μάλλον αμήχανη δικαιολογία:

«Ήταν χρήματα που ο Τζόρτζι είχε δανειστεί για το σπίτι. Δυσκολευόταν να καλύψει τα έξοδα της αγοράς και η υποθήκη ήταν στο όνομά μου, εγώ πληρώνω γι’ αυτήν και τις εργασίες στο σπίτι, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε από την πιστωτική κάρτα μου. Τα μετρητά ήταν η συνεισφορά του συντρόφου μου: Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε άλλο.»

Αυτό είναι το «μου έφαγε ο σκύλος την εργασία» αλλά σε ευρωβουλευτικό επίπεδο.

 

 

Best of internet