Quantcast
THE STREAM

Καλύτερα από σκηνικά τραπ βιντεοκλίπ είναι τα ευρήματα από το σπίτι της Καϊλή

Βρέχει φράγκα στις Βρυξέλλες


THE NEWSROOM · 13 Δεκεμβρίου 2022

Ένα βουνό από χαρτονομίσματα που θα ταίριαζε τέλεια σε κάποιο κλιπ του Light βρήκαν οι βελγικές αρχές στα σπίτια του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της Εύας Καϊλή. Η μπάζα είναι κάτι περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά. Όπως επισημαίνει η βελγική εφημερίδα Le Soir που πρώτη έβγαλε το στόρι:

«Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καιλή. Αυτή είναι μια φωτογραφία αυτής της κατάσχεσης, την οποία έλαβαν οι Le Soir και Knack.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσιέρι στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.»

Σημειώνει επίσης ότι η κρίσιμη assist είναι η σύλληψη του πατέρα στις Βρυξέλλες με μια βαλίτσα γεμάτη φράγκα:

 

«Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κας Καϊλή συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Αυτή η πράξη ήταν που επέτρεψε σε ανακριτές και εισαγγελέα να ερευνήσουν το σπίτι της Εύας Καϊλή, χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στην κατοικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία εικάζεται ότι της είχαν δοθεί από αξιωματούχους του Κατάρ, μαζί με άλλες σακούλες με χαρτονομίσματα.»

Αυτή είναι η φωτό από τα ευρήματα που δημοσίευσαν οι Le Soir και The Knack:

Η ίδια η κ. Καϊλή δηλώνει αθώα. Παρ’όλα αυτά, βρίσκεται στις φυλακή ως κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και διαφθορά. Θα παρουσιαστεί την Τετάρτη μαζί με τους άλλους συλληφθέντες ενώπιον προδικαστικού τμήματος για το Qatargate. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της από τη θέση της αντιπροέδρου.

 

 

Best of internet