Quantcast
THE STREAM

Μπλεγμένη σε υπόθεση διαφθοράς με λεφτά από Κατάρ είναι η Εύα Καϊλή

Συνελήφθη ο σύντροφός της και ερευνήθηκε το σπίτι της στις Βρυξέλλες


THE NEWSROOM · 9 Δεκεμβρίου 2022

Για κάποια πράγματα, δηλαδή για το πρόσφατο πλυντήριο που έριξε η Εύα Καϊλή στο Κατάρ, υπάρχει το λεγόμενο τέλειο timing. Υπενθυμίζουμε ότι εν μέσω έντονου κλίματος Boycott Qatar, η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μας ανέλυσε διεξοδικά τα θαύματα που έχουν πετύχει οι Καταριανοί όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα.

Λίγες βδομάδες μετά, μαθαίνουμε ότι το όνομα της κ. Καϊλή εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς με φράγκα από το σοσιαλιστικό βασίλειο του Περσικού Κόλπου. Για την ακρίβεια, άρθρο στην βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι μετά από έρευνα των τοπικών αρχών, 4 άτομα που σχετίζονται με το Ευρωκοινοβούλιο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για δωροληψία από το Κατάρ για το Μουντιάλ.

Ένας από αυτούς είναι ο σύντροφος της Καϊλή. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει τα εξής:

«Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από αξιωματικούς του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, που θεωρούνται ύποπτα, προσήχθησαν προκειμένου να εξεταστούν από τους ανακριτές με επικεφαλής τον ανακριτή, Michel Claise.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) Pier-Antonio Panzeri, καθώς και ο Francesco Giorgi, πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της κυρίας Εύας Καϊλή.

Η τελευταία, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, σύμφωνα με τη Le Soir και το περιοδικό Knack. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε για κατάθεση. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου»

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η Καϊλή είχε συναντήσει τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλ Μαρί την 1η Νοεμβρίου. Επίσης, ότι ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι με τη διαδικασία του αυτόφωρου – άρα είναι πιθανόν τα προβλήματα της Καϊλή να μην έχουν καν ξεκινήσει.

Μια πολύ γρήγορη εξέλιξη είναι ότι διαγράφηκε χωρίς πολλά – πολλά από το κόμμα της. Αυτή είναι η σχετική ανακοίνωση:

 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.»

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι το γλείψιμο στο Κατάρ τελικά δεν ήταν πολύ καϊλή επιλογή.

Best of internet