Quantcast
THE STREAM

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη» δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά

Δύσκολες ώρες, δύσκολα λόγια


THE NEWSROOM · 7 Δεκεμβρίου 2022

Καμιά φορά, κάποια πράγματα προκαλούν μόνο πόνο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στην κάμερα της ΕΡΤ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο γονιός του 16χρονου που ακόμη χαροπαλεύει είπε τα εξής:

«Εμείς το μόνο που θέλουμε, θέλουμε δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο, που μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου ήτανε το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσουν το παιδί μου, να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει. Αυτά έχω να πω…»

Όταν ρωτήθηκε για τις κινητοποιήσεις των Ρόμα σε όλη την Ελλάδα, είπε το εξής:

«Το ξέρω και το βλέπω, και τους ευχαριστώ πολύ όλους γι’αυτό που κάνανε για τον γιο μου.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 16χρονου χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το παζλ του πόνου συμπληρώνεται από τις χτυπητές ανακρίβειες στην αρχική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίες σχολιάστηκαν από πολλούς δημοσιογράφους στα ΜΜΕ – μέχρι κι από από τον όχι ακριβώς πρέσβη της Σοβιετικής Ένωσης στην Ελλάδα, Πάσχο Μανδραβέλη. Δε χρειάζεται να φοράει κανείς αλουμινόχαρτο στο κεφάλι του για να πιστέψει ότι οι βιαστικές αυτές ανακρίβειες είναι μια απόπειρα να κουκουλωθεί μια υπερεπικίνδυνη έως φονική πρωτοβουλία από την πλευρά των αστυνομικών, η οποία οδήγησε εκεί που οδήγησε.

Μια ακόμη δήλωση που πέρασε σχετικά απαρατήρητη έκανε ένας από τους συγγενείς του 16χρονου:

«Κρέμεται η ζωή του από μία κλωστή, είναι ετοιμοθάνατο. Το παιδί μέχρι τις 02:30 ήταν με τους φίλους του… Κι αν δεν πλήρωσε τι έγινε; Πρέπει να το σκοτώσεις; Γίνεται έτσι; Πάρε του τον αριθμό, κάνε του καταγγελία, βάλε Εισαγγελέα.

Έκανε ένα λάθος όχι να τον σκοτώσουμε. Απαράδεκτο αυτό που έκαναν. Μόνο στους τσιγγάνους γίνεται αυτό. Ο άλλος κλώτσησε το γατί και το κάνανε θέμα μεγάλο. Εμάς, που μας σκοτώνουν τα παιδιά μας, δεν είναι θέμα;»

Δυστυχώς, είναι απλά η σκληρή αλήθεια.

Best of internet