Quantcast
THE STREAM

Κίνηση ΜΑΤ του στρατού των ΗΠΑ, έριξε κατά λάθος δακρυγόνο σε 8000 στρατιώτες του

Καλά πήγε αυτό US Army edition


THE NEWSROOM · 1 Δεκεμβρίου 2022

Μια τελείως ελληνική εμπειρία είχαν κάπου 8000 στρατιώτες της 4ης Μεραρχίας του Αμερικανικού Στρατού στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων στη στρατιωτική βάση Φορτ Κάρσον του Κολοράντο.  Οι εκδηλώσεις έγιναν μια μέρα πριν τη μέρα των Ευχαριστιών προς τιμήν της μάχης του Ντακ Το (μιας μάχης του Πολέμου του Βιετνάμ), όπου πολέμησε η 4η μεραρχία.

Για την αναβίωση της μάχης, οι στρατιώτες διατάχθηκαν να ανέβουν λόφους, να περάσουν εμπόδια, να συρθούν σε χαρακώματα και άλλα τέτοια fun πραγματάκια. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βάσης, τέτοια γεγονότα πολλές φορές έχουν και πτυχές που δεν ανακοινώνονται, ώστε να προσεγγιστεί κάπως η απρόβλεπτη φύση του πολέμου.

Έτσι, κάποιος από τους διοργανωτές είχε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί δακρυγόνο αέριο CS (αυτό που πέφτει και στις διαδηλωσεις) ώστε να είναι σαφή τα φυσικά όρια των αθλοπαιδιών. Υπό ΚΣ, οι στρατιώτες ειδοποιούνται ότι πρόκειται να γίνει χρήση δακρυγόνου (πχ αν το περιλαμβάνει μια άσκηση), ώστε να πάρουν τα μέτρα τους (πχ να βγάλουν τους φακούς επαφής τους) όμως εδώ δεν έγινε τίποτα τέτοιο.

Κι επειδή το δακρυγόνο τυχαίνει να είναι αέριο, αποφάσισε να μην σταθεί στο σημείο που το έριξαν και κινήθηκε προς τους συγκεντρωμένους στρατιώτες, με αποτέλεσμα να προκληθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι στρατιώτες άρχισαν να βήχουν και να κλαίνε και εντέλει οι σχηματισμοί τους διαλύθηκαν προσωρινά, καθώς οι συγκεντρωμένοι έφυγαν άρον άρον κρατώντας σπάσουν

Δείτε το βίντεο:

Θα μπορούσαν να τους φέρουν όλους μέχρι τα Εξάρχεια για να ζήσουν όσο απρόβλεπτα γουστάρουν.

(πηγή)

 

Best of internet