Quantcast
THE STREAM

Και εμπλοκή αστυνομικών έχει η υπόθεση του Κολωνού, γιατί αυτό έλειπε

Η Αστυνομία θα ερευνήσει την Αστυνομία και όλα θα έρθουν στο φως κλπ κλπ


THE NEWSROOM · 20 Οκτωβρίου 2022

Ποιο ήταν το κερασάκι στην τούρτα που έλειπε από την πραγματικά φρικαλέα υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό; Η εμπλοκή ενός αστυνομικού, φυσικά, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φλεξάρει για το πως έχει χειριστεί η ΕΛΑΣ την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις αναφορές στα ΜΜΕ, ένας εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών συνομίλησε με την 12χρονη στην διαδικτυακή πλατφόρμα Blindchat, την οποία χρησιμοποιούσε ο Ηλίας Μίχος για να την εκδίδει. Η πληροφορία αυτή έφερε και το παρακάτω tweet του υπουργού ΠροΠο, Τάκη Θεοδωρικάκου:

Και το σχόλιο του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου στην ΕΡΤ:

«Υπάρχει συνομιλία, αντιλαμβάνεστε ότι είναι και υλικό προανακριτικό και δεν μπορώ να υπεισέλθω σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε σε πρώτη φάση προκύπτει επικοινωνία του αστυνομικού με την ανήλικη. Απομένει όμως από εδώ και πέρα να χυθεί άπλετο φως μέσα από την προανακριτική.»

Πάντως, ο υπουργός της μητέρας του κοριτσιού Απόστολος Λύτρας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι εμπλέκονται περισσότεροι:

«Εγώ έχω πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση»

Στα δε μηνύματα φαίνεται να υπάρχει κι άλλος ένας άνθρωπος που συνομίλησε με τη 12χρονη δηλώνοντας αστυνομικός. Απλά δεν έχει διευκρινιστεί το αν είναι όντως τέτοιος. Όσον αφορά τις σχέσεις του Μίχου με το ΑΤ Κολωνού, ο Λ. Οικονόμου δήλωσε το εξής:

«Όλα διερευνώνται. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια διαπίστωση η οποία να είναι ποινικού χαρακτήρα. Εάν προκύψει ο,τιδήποτε που θα σηματοδοτήσει είτε πειθαρχικές είτε ποινικές ευθύνες, να είστε απόλυτα βέβαιος ότι και εσείς και οι τηλεθεατές μας ότι αυτές θα αποδοθούν τάχιστα.»

Για να δούμε τι θα δούμε.

 

Best of internet