Quantcast
THE STREAM

Ιάπωνας Γιώργης στούκαρε το αμάξι του στην αρχαιότερη τουαλέτα της Ιαπωνίας

Πώπω μια τουαλέτα έλα Ακίρα


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2022

Την πιο παλιά τουαλέτα της πατρίδας του κατάφερε να τρακάρει ένας ατζαμής Ιάπωνας, ο οποίος μάλιστα εργάζεται για την Ένωση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Κιότο. Το μνημείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στον Ζεν βουδιστικό ναό Τοκουφούτζι, έπαθε ζημιές όταν ο 30χρονος πάτησε γκάζι ξεχνώντας ότι έχει κουμπωμένη την όπισθεν στο αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας και ο άνδρας βρισκόταν εκείνη την ώρα μόνος του μέσα στον ναό.

Να πούμε εδώ ο οδηγός, ο οποίος δεν έπαθε τίποτα, κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Από το τρακάρισμα έπαθαν ζημιές η δίμετρη διπλή ξύλινη πόρτα και οι εσωτερικές κολώνες της τουαλέτας. Το μνημείο, το οποίο θεωρείται σημαντικό, κατασκευάστηκε πριν από 500 χρόνια στην περίοδο Μουρομάτσι και προοριζόταν για χρήση από δόκιμους μοναχούς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Μάλιστα, βρισκόταν σε χρήση μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ευτυχώς για τον γκαντέμη 30χρονο, οι ειδικοί θεωρούν ότι η ζημιά μπορεί να επισκευαστεί. Όπως είπε σε τοπική εφημερίδα ο διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου του ναού, Τόσιο Ισικάβα:

«Θα ήταν ωραίο να το επισκευάσουμε πριν πέσουν τα φύλλα του φθινοπώρου, αλλά μάλλον θα πάρει μέχρι το νέο έτος.»

Οι παμπάλαιες τουαλέτες περιείχαν 20 διαφορετικές “λεκάνες” – η κάθε μία μια στρογγυλή τρύπα σκαμμένη στην πέτρα. Πολύ βολικά για τους μοναχούς, ο χώρος που τις στέγαζε είχε τοποθετηθεί δίπλα στην αίθουσα διαλογισμού.

Γιατί αν δεν είναι το χέσιμο μορφή διαλογισμού, δεν ξέρουμε τι είναι.

 

Best of internet