Θεωρητικές επιστήμες για όλες τις δουλειές
Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχετε για τα σαλιγκάρια ή το Πάντειο, αλλά το 2022 βρήκαν έναν τρόπο να συνδέονται. Πιο συγκεκριμένα, ένας 20χρονος φοιτητής Παντείου, ο Αντώνης Αβρίθης ανακάλυψε ένα νέο είδος σαλιγκαριού στην Κω. Το άγνωστο μέχρι τώρα σαλιγκάρι πήρε το όνομά του, με το είδος να λέγεται Radomaniola avrithisi.
Γιατί ο εν λόγω φοιτητής δεν είναι απλά Παντειακός, αλλά και fan της παλαιοντολογίας και των απολιθωμάτων. Είναι επίσης και YouTuber με το ψευδώνυμο palaiopaido που το στηρίζουμε γιατί στηρίζουμε όλα τα λογοπαίγνια από θέση αρχής.
Όπως είπε στην ΕΡΤ3:
«Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. Είχα αρχίσει να κάνω μία έρευνα για όλα τα ζωντανά γαστρόποδα του νησιού επειδή μελετούσα τα απολιθωμένα και ήθελα να δω αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τα ζωντανά κι έτσι κάνοντας δειγματοληψίες έφτασα σε αυτό το καινούργιο είδος.»
Και στην εφημερίδα Ροδιακή:
«Όσο για το πώς προέκυψε η αγάπη του αυτή για τη μελέτη της ιστορίας της ζωής, ανέφερε στη «Ροδιακή» πως: «Από μικρός, γοητεύθηκα από τη βιολογία και τη μελέτη της ζωής στον πλανήτη ενώ οι εξερευνήσεις και η προσωπικότητα του Κάρολου Δαρβίνου αποτέλεσαν την αφετηρία του ταξιδιού μου. Ένα από τα πρώτα μου όνειρα ήταν να ανακαλύψω κάτι καινούργιο, ένα νέο είδος, και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα.»
Είδατε τι κάνει το Πάντειο.
Η κατάσταση της πολιτικής σε αυτή τη χώρα ή απλά Παρασκευή
Ο ΟΑΣΘ καθησύχασε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι κινείται συνέχεια
Ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς εισέπραξε την ίδια ακριβώς ποινή και κανένα ελαφρυντικό
Τι σου κάνουν οι πρώτες αυτοδιοικητικές με σοβαρή παρουσία στο TikTok