Quantcast
THE STREAM

Τις πρώτες κατσαρίδες – cyborg με τηλεχειριστήριο έφτιαξαν (προφανώς) στην Ιαπωνία

Τέλεια ιδέα για σωστικά συνεργεία ή για μυστικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ


THE NEWSROOM · 3 Οκτωβρίου 2022

Αν μη τι άλλο, η Ιαπωνία συνεχίζει να υπηρετεί το κλισέ της χώρας που μπορείς να την εμπιστευτείς ότι θα φτιάχνει τα πιο weird πράγματα. Μια ομάδα ερευνητών έφτιαξε τις πρώτες κατσαρίδες – cyborg, οι οποίες Machine God θέλοντος θα αναλάβουν μια μέρα δύσκολες ερευνητικές αποστολές.

Η ιδέα του Kenjiro Fukuda και της ομάδας του πάει ως εξής: Έβαλαν πάνω κατσαρίδες Μαδαγασκάρης (που είναι μεγάλες και δεν έχουν φτερά) ειδικά σακίδια με ηλιακές κυψέλες και σύστημα τηλεχειρισμού. Τα ηλιακά πάνελ είναι μια πάρα πολύ λεπτή μεμβράνη που χωράει στην κοιλιά της κατσαρίδας. Έτσι το ζωύφιο μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, ενώ παράλληλα η κυψέλη παράγει την ενέργεια που χρειάζεται ο τηλεχειρισμός (μέσω σημάτων στα πίσω μέρη της κατσαρίδας).

Δείτε το βίντεο:


Μια τέτοια κατσαρίδα θα μπορούσε να μπει σε ερείπια και να ψάχνει για επιζώντες (πχ από σεισμό) πολύ πιο αποδοτικά από ένα ρομπότ. Όπως είπε ο Fukuda:

«Οι μπαταρίες μέσα στα μικρά ρομπότ εξαντλούνται γρήγορα, οπότε ο χρόνος για εξερεύνηση μειώνεται. Ένα βασικό πλεονέκτημα (ενός cyborg εντόμου) είναι ότι όταν πρόκειται για τις κινήσεις, το έντομο κινεί τον εαυτό του, οπότε η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο μεγάλη.»

Πάντως εμείς ξέρουμε ανθρώπους που θα προτιμούσαν να πεθάνουν από το να συναντήσουν κατσαρίδα.

Best of internet