Quantcast
THE STREAM

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΤΣΑ: Περίεργος ήχος αναστατώνει υπέροχα χωριό στην Κρήτη

Είναι οι Καμάρες Ηρακλείου το ελληνικό Hawkins;


THE NEWSROOM · 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Η τελευταία φορά που μυστηριώδεις ήχοι αναστάτωσαν μια κατά τα άλλα ήσυχη περιοχή, ήταν στις αρχές του έτους στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη:

Αυτή τη φορά, η Ζώνη του Λυκόφωτος εμφανίστηκε στην Κρήτη. Το νέο Hawkins είναι το χωριό Καμάρες του δήμου Φαιστού, του οποίου οι κάτοικοι αναστατώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από ένα δυνατό β0υητό. Ο περίεργος ήχος συνοδεύτηκε από ένα εξίσου δυνατό τράνταγμα, με το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται στη συνέχεια δύο ακόμη φορές, σε χαμηλότερη όμως ένταση.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών κ. Γιώργος Κουτεντάκης:

«Ο ήχος ήταν τόσο έντονος, που νόμιζε κάποιος πως ένα μεγάλο φορτίο έπεσε στη γη. Πρέπει να ερευνηθεί το φαινόμενο, μήπως οι συνέπειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον. Έχουμε ενημερώσει τον κ. Λέκκα, στον οποίο κάναμε σαφές πως δεν είχαμε σεισμό στην περιοχή μας.»

Οι αρμόδιοι επιστήμονες καθησύχασαν τους πολίτες, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με γεωλόγο που μίλησε στο neakriti.gr, η πιο πιθανή ερμηνεία είναι ότι ο ήχος προέρχεται από ενδεχόμενη διαρροή αερίων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Μεσαράς. Το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι το βουητό να προέρχεται από ένα υδραγωγείο ή ένα ποτάμι, το οποίο βρίσκεται στο υπέδαφος.

Βέβαια, οι εξηγήσεις δε φαίνεται να χαλάρωσαν όντως τους χωριανούς, οι οποίοι εξέφρασαν (απολαυστικά) τις ανησυχίες τους στην κάμερα του Κρήτη TV:

 

Μην παρεξηγηθούμε, μας φαίνονται όλοι τόσο αξιαγάπητοι που ζητάμε να γυριστεί τώρα μια σειρά μυστηρίου με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

 

Best of internet