Quantcast
THE STREAM

Φρεγάτα Κίμωνας: Τα ονόματα καταιγίδων της ΕΜΥ ζήλεψε το Πολεμικό Ναυτικό για τα πλοία του

Έχουν ψυχούλα κι αυτά τα καράβια, ας πάρουν ένα μερακλήδικο όνομα όπως οι κακοκαιρίες


THE NEWSROOM · 28 Σεπτεμβρίου 2022

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε ιδέα ως προς το τι είναι το τέλειο όνομα για μια φρεγάτα – άμα θέλετε ρωτήστε μας για γάτες. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι το σκεπτικό του Πολεμικού Ναυτικού θυμίζει αυτό της ΕΜΥ όταν βαφτίζει κακοκαιρίες. Δεν πιστεύουμε να ξεχάσατε την κακοκαιρία Μπάλλος:

Για να επιστρέψουμε στο Πολεμικό Ναυτικό, η σκέψη μας ήρθε όταν διαβάσαμε τα ονόματα που δόθηκαν στις νέες φρεγάτες που παρήγγειλε η χώρα μας από τη Γαλλία. Τα πλοία μπορεί να αργούν ακόμη (τα πρώτα δύο θα παραδοθούν το 2025 και το τρίτο το 2026), αλλά έχουν ήδη τα ονόματα τους. Η ολομέλεια του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου συνεδρίασε χτες Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και αποφάσισε ότι τα νέα καράβια θα λέγονται «Κίμων», «Νέαρχος» και «Φορμίων».

Η γνώμη μας είναι ότι με το «Νέαρχος» κάτι πάει κι έρχεται. Από τα υπόλοιπα δύο (που τυπικά είναι κι αυτά ονόματα αρχαίων στρατηγών και ναυάρχων (1, 2), το ένα μοιάζει φτιαγμένο για να κάνει ρίμα με το «επιστήμονας» στην ερώτηση «ποιος Κίμωνας;», ενώ το άλλο προορίζεται να θυμίζει λιγότερο αρχαία Ελλάδα και περισσότερο δρόμο στο Παγκράτι (στα σύνορα με Καισιαριανή, οκ). Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ονομάσει τον συγκεκριμένο τύπο φρεγάτας (κλάση FDI) με το όνομα Belharra, που είναι μια περιοχή στη νότια Γαλλία όπου δημιουργούνται γιγάντια κύματα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε, το γράφει με @ στο πρώτο a. Κοινώς, Belh@rra.

Ποιος ξέρει, ίσως έχουμε να κάνουμε με τα πρώτα gender neutral πολεμικά πλοία της ιστορίας.

 

Best of internet