Quantcast
THE STREAM

Η ΕΛΑΣ κάνει ντου στην Πολυτεχνειούπολη, συλλαμβάνει αστυνομικό, ρίχνει πιστολίδια

Δόκιμη αστυνομικό που βοηθούσε συμμορία και πυροβολισμούς κάτι μέτρα μακριά από αίθουσες διδασκαλίες είχε η σημερινή εκδρομή της ΕΛΑΣ


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2022

Από την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου έρχεται η πιο σουρεάλ είδηση της ημέρας. Σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση σε Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου, Καισαριανή και Βύρωνα με τη μισή της δύναμη or something (6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών) για να κάνει έρευνες σε σπίτια υπόπτων.

Στο στόχαστρο μπήκε και η Φοιτητική Εστία της Πολυτεχνειούπολης, διότι η Αστυνομία υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται από εγκληματίες ως βάση για ληστείες και διακίνηση drugs. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει Πανεπιστημιούπολη, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν Πολυτεχνειούπολη.

Εδώ μπορούν να γίνουν πολλά αστεία για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και γενικά τις γνώσεις της ΕΛΑΣ  για τα πανεπιστήμια, αλλά δε θα τα κάνουμε εμείς:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.»

Μέσα σε όλα αυτά, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι μια αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν «σεσημασμένο 30χρονο» με «4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά». Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί αλλά δεν είναι σαφές τι ώρα έπεσαν οι πυροβολισμοί – μόνο ότι έπεσαν δίπλα στην Παλιά Εστία. Για κάποιο ακατανόητο λόγο, ο κόσμος αναστατώθηκε:

Εννοείται ότι αυτό το σημείο είναι πάρα πολύ κοντά σε στους χώρους που οι φοιτητές ζουν και σπουδάζουν, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητα των shooters της ΕΛΑΣ. Τόσο που θα δεχόμασταν να βάλουμε ένα μήλο στο κεφάλι και να γίνουμε στόχοι για εξάσκηση:

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.»

Εντέλει, ο όλος χαμός κατέληξε σε 22 συλλήψεις, 13 στην Εστία και 9 σε σπίτια. Σύμφωνα αναφορές στα ΜΜΕ, οι συλληφθέντες έχουν ποινικό μητρώο. Το πιο εξωφρενικό όμως είναι ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ΕΛΑΣ συνέλαβε και μια 22χρονη δόκιμη αστυνομικό που υπηρετεί στο ΑΤ Ζωγράφου. Ο λόγος της σύλληψης είναι ότι η νεαρή αστυνομικός ενημέρωνε τους συλληφθέντες για τα ντου και τις κινήσεις της ΕΛΑΣ.

Εντάξει ένα side project είχε η γυναίκα, δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόσο μένος εναντίον της.

 

Best of internet