Quantcast
THE STREAM

Κάπου 70 δις δολάρια έχασε φέτος ο Ζούκερμπεργκ, αν αυτό σας παρηγορεί για τα οικονομικά σας

Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι Μαρκ


THE NEWSROOM · 22 Σεπτεμβρίου 2022

Χιονοστιβάδα αλλά με δολάρια μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξελίξεις σχετικά με τον κουμπαρά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg (πρόκειται για ένα παρατηρητήριο για ζάπλουτους), από την αρχή της χρονιάς, το αγαπημένο μας ομοίωμα ανθρώπου έχει χάσει κάπου 71 δις δολάρια, με την περιουσία του να μειώνεται στο μισό και βάλε.

Αυτή τη στιγμή, το παγκάρι του Ζουκ εκτιμάται στα 55.9 δις, κάτι που τον φέρνει στην 20η θέση της κατάταξης των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων – δηλαδή τη χαμηλότερη θέση του από το 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι τον Σεπτέμβριο που ήταν στα ντουζένια του, η περιουσία του άγγιζε τα 142 δις και μόνο οι Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος ήταν πλουσιότεροι.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: Ο όμιλος Meta (η μετονομασμένη Facebook) και τα project του, με πιο χαρακτηριστικό το Metaverse, δεν πείθουν ότι θα συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν, δηλαδή οι βασιλιάδες των social media. Επίσης, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, όπως το TikTok. Η δε περιουσία του Ζουκ συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με την μετοχή της Meta, οπότε η πτώση της αξίας μεταφράζεται σε πολύ άμεση πτώση της περιουσίας του.

Τι να πει κανείς, όπως πάει το πράγμα σε λίγο θα ξεπουλήσει (οκ, ένα κομμάτι αγόρασε ο φουκαράς, δεν το έχει καν ολόκληρο) το ιδιωτικό του νησί στη Χαβάη.

(πηγή)

Best of internet