Quantcast
THE STREAM

Ξανά ελεύθερος για την πρότερη σύννομη ζωούλα του ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αποφάσισε το ίδιο πράγμα που είχε αποφασιστεί το 2019 και ο πρώην αστυνομικός αποφυλακίζεται πολύ σύντομα


THE NEWSROOM · 28 Ιουνίου 2022

Ακάθεκτο συνεχίζεται το πινγκ πονγκ με τη φυλακή του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Αυτή τη φορά, ο πρώην ειδικός φρουρός είναι ελεύθερος και πάλι, μιας και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που έγινε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, διότι μετά την προηγούμενη απόφαση ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας είχε υποβάλλει αίτηση αναίρεσης εναντίον της. Όπως είχε πει τότε στην αγόρευσή του:

«Το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.»

Εντέλει, το δικαστήριο της Λαμίας του αναγνώρισε ξανά τον πρότερο σύννομο βίο, παρότι αυτό είναι κάπως περίεργο να αναγνωρίζεται για κάποιον που υπήρξε αστυνομικός και άρα είχε λευκό ποινικό μητρώο – αυτό ήταν πάνω κάτω και το σκεπτικό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η αναγνώριση αυτού του ελαφρυντικού σπάει τα ισόβια (ξανά, όπως είχε γίνει και το 2019), οπότε ο Κορκονέας θα αποφυλακιστεί πολύ σύντομα έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια.

Η ψηφοφορία πήγε 4 υπέρ (των ενόρκων) και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών). Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη (που ξεκίνησε στις 11 Μαΐου) είχε διακοπεί δύο φορές, αφενός επειδή η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είχε κληθεί στη δίκη, αφετέρου  γιατί το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται.

Θα προλάβει να κάνει κι ένα σύννομο καλοκαίρι, όλα καλά.

(πηγή)

Best of internet