Quantcast
THE STREAM

Νέο χαρτζιλίκι/επίδομα καυσίμων για αυτοκίνητα, κότερα και ελικόπτερα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τη στιγμή που η βενζίνη πάει για το 3ευρω. η κυβέρνηση αποφάσισε να μας κάνει δώρο μια βόλτα μέχρι την Πάτρα και πίσω


THE NEWSROOM · 21 Ιουνίου 2022

Μήπως νιώθετε υπερβολικά πλούσιοι αυτή την περίοδο και δεν ξέρετε τι να κάνετε τα τόσα γκαφρά που έχετε στον λογαριασμό σας; Έχει σπάσει το πορτοφόλι από τα πενηντάρικα; Ξεκινήστε να προβληματίζεστε, διότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μας κακομάθει φέτος με ένα νέο επίδομα καυσίμων, το έρχεται να προστεθεί στο θρυλικό 13 ευρώ/μήνα που απολαύσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι είναι, αγαπητές φίλες και φίλοι: Το επιτελείο μας έφερε καινούριο δωράκι χωρίς να νοιάζεται για το ότι ακόμη παλεύουμε να ξοδέψουμε το προηγούμενο επίδομα. Το νέο πριμ μάλιστα θα είναι αρκετά αυξημένο, οπότε θα σκορπάμε λεφτά μέχρι το νέο έτος. Σύμφωνα με την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, το πακέτο περιλαμβάνει:

  •  Τη συνέχιση της επιδότησης της βενζίνης μέσω του συστήματος fuel pass για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
  • Την αύξηση του ποσού της επιδότησης, από τα 30 έως 50 ευρώ που ήταν για τον πρώτο κύκλο του fuel pass, μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 60 ευρώ. Έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές με πιθανότερο το ύψος της επιδότησης να είναι υψηλότερο καθώς οι τιμές της βενζίνης «φλερτάρουν» επικίνδυνα πλέον με τα 2,9 ευρώ το λίτρο.
  • Την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με το οικογενειακό εισόδημα από 30.000 ευρώ που ήταν έως τώρα, να αυξάνεται σε 45.000 ευρώ μετά την αφαίρεση φόρων.
  • Τη συνέχιση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να αποκλείεται να είναι υψηλότερη από 12 λεπτά το λίτρο που ισχύει σήμερα, χωρίς τον ΦΠΑ ή 15 λεπτά το λίτρο αν προστεθεί ο ΦΠΑ.

Όσον αφορά το πολύ hot σημείο, δηλαδή την επιδότηση για τη βενζίνη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επιδότηση στη βενζίνη πάει από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τα δίκυκλα. Επίσης, τα νησιά η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για τα δίκυκλα.

ΒΕΒΑΙΑ, τα 80 ευρώ αυτή τη στιγμή δε γεμίζουν ούτε ένα (1) ντεπόζιτο Τσινκουετσέντο (άμα το θυμάστε ζήσατε γαμάτα παιδικά χρόνια) σε φτηνό βενζινάδικο στην Αθήνα. Με δυο λόγια, δεν αντέχουν ούτε μια επίσκεψη στο βενζινάδικο. Αυτό όμως έχει μικρή σημασία, γιατί εμείς ξέρουμε να εκτιμάμε το πόσο μας αγαπάει η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Είναι ποσά τα οποία προέκυψαν από τη συνετή οικονομική μας διαχείριση, αλλά και από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους έχει πετύχει και εξακολουθεί να πετυχαίνει η ελληνική οικονομία.»

Και πιο κάτω:

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα νέα μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οριστικά, σε απόλυτο βαθμό, τις συνέπειες μιας παγκόσμιας αναταραχής. Μπορούν ωστόσο να τις αμβλύνουν, να βάλουν ένα σημαντικό ανάχωμα στην έντασή τους. Για να το πω διαφορετικά, συνεχίζουμε τη μάχη για τον δίδυμο στόχο μας: μέσα στην αβέβαιη διεθνή συγκυρία, η κυβέρνηση να ανακουφίζει την κοινωνία, να απελευθερώνει την οικονομία, αλλά να κινείται πάντα -και σας το τονίζω αυτό- μέσα στα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών

Δεν υπάρχει σημαντικότερη αρετή από το να σε παίρνει τηλέφωνο εισπρακτική εταιρεία αλλά εσύ να ξέρεις ότι πρέπει να μείνουμε στα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών.

Best of internet