Quantcast
THE STREAM

Νότιο Σουδάν: Κριάρι τρώει 3 χρόνια φυλακή για θανατηφόρες κουτουλιές

Ποιος είπε ότι όλα τα πρόβατα είναι ειρηνικά;


THE NEWSROOM · 24 Μαΐου 2022

Μια υπόθεση εγκλήματος και τιμωρίας αλλά με κτηνοτροφικό ενδιαφέρον μας έρχεται από το Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Gulf News (κυκλοφορεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ένας τράγος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Πιο συγκεκριμένα, το ανώνυμο τραγί επιτέθηκε επανειλημμένα με κουτουλιές στην 45χρονη Adhieu Chaping. Το περιστατικό συνέβη στην κομητεία Rumbek East.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι η κ. Chaping υπέστη σοβαρά τραύματα στα πλευρά και τελικά υπέκυψε. Σύμφωνα με το περιοδικό The New Arab, το οποίο επικαλείται τον σουδανέζικο σταθμό Eye Radio, ο τοπικός εκπρόσωπος της αστυνομίας Elijah Mabor Makuach δήλωσε τα εξής:

«Το κριάρι επιτέθηκε χτυπώντας τα πλευρά της και η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε αμέσως. Αυτό λοιπόν συνέβη στο Rumbek East σε ένα μέρος που ονομάζεται Akuel Yol.

Ο ρόλος μας ως αστυνομία είναι να παρέχουμε ασφάλεια και να χωρίζουμε στους καυγάδες. Το κριάρι συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Maleng Agok Payam.»

Τα δε social media υποδεικνύουν ότι ο καταδικασθείς τράγος είναι αυτός εδώ:

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία αποφάνθηκε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου είναι αθώος, διότι όλη η ευθύνη ανήκει στο κριάρι. Επομένως, το κριάρι δίκαια συνελήφθη ως δράστης. Ο Makuach συμπλήρωσε τα εξής:

«Η υπόθεση θα περάσει στο εθιμικό δικαστήριο όπου μπορεί να εκδικαστεί ειρηνικά.»

Όσον αφορά το βίαιο πρόβατο, η μοίρα του θα είναι να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκισης σε ένα στρατόπεδο στην κομητεία Aduel και με την απελευθέρωσή του θα αλλάξει αφεντικό, διότι θα περάσει στην οικογένεια του θύματος, όπως υπαγορεύει το τοπικό εθιμικό δίκαιο. Επίσης, ένα άλλο δικαστήριο της πόλης Rumbek αποφάσισε ότι ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να προσφέρει 5 αγελάδες στην οικογένεια του θύματος ως αποζημίωση. Τι να κάνει κι αυτός.

Για το κριάρι του, peace was never an option.

 

 

 

Best of internet