Quantcast
THE STREAM

Για σεξουαλική παρενόχληση αεροσυνοδού κατηγορείται ο tech φαραώ Έλον Μασκ

Σύμφωνα με το Business Insider, η SpaceX του mega-δισεκατομμυριούχου πλήρωσε 250 χιλιάδες δολάρια για λήξει το θέμα


THE NEWSROOM · 20 Μαΐου 2022

Μια ακόμη απίθανη ταιριαστή λεπτομέρεια στην πληθωρικά κλόουν περσόνα του Έλον Μασκ προσέθεσε ένα δημοσίευμα του Business Insider. Σύμφωνα με το γνωστό μέσο, το 2016 ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου παρενόχλησε σεξουαλικά μια αεροσυνοδό στο ιδιωτικό του τζετ: Ενώ η κοπέλα του έκανε μασάζ, ο Έλον Μασκ της αποκάλυψε τον γκιώνη του, της χάιδεψε το πόδι χωρίς τη συναίνεσή της και της πρότεινε να μετατρέψει το συμβατικό μασάζ σε ερωτικό μασάζ, με αντάλλαγμα ένα άλογο.

Το context της ιστορίας είναι ότι η αεροσυνοδός δούλευε για την SpaceX, την εταιρεία που ίδρυσε και διοικεί ο ζάπλουτος τρόμπας. Από τη στιγμή που ξεκίνησε να δουλεύει, ανώτεροι της από το περιβάλλον της εταιρείας την ενθάρρυναν να βγάλει δίπλωμα μασέρ ώστε να μπορεί να παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία στον CEO της SpaceX, με τη λογική ότι αν μπορεί να το κάνει τότε θα πετάει περισσότερο μαζί του και θα βγάζει περισσότερα λεφτά. Επίσης, η κοπέλα ασχολείται με την ιππασία. Όλα αυτά μάλλον ήταν γνωστά, ώστε να καταλήξουμε στην πρόταση του εκατομμυριούχου, η οποία ήρθε όταν η αεροσυνοδός κλήθηκε να κάνει μασάζ στον Έλον Μασκ εντός της προσωπικής του καμπίνας.

Οι αηδιαστικές λεπτομέρειες δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία. Σε κάθε περίπτωση, η αεροσυνοδός δε δέχτηκε την πρόταση του Μασκ, πιστεύοντας στην αρχή ότι μπορεί να φερθεί σα να μη συνέβη τίποτα χωρίς να υπάρξει κάποια συνέπεια. Στη συνέχεια όμως είδε τις βάρδιές της να μειώνονται, με αποτέλεσμα να θεωρήσει ότι τιμωρείται για την επιλογή της. Έτσι, προσέφυγε σε δικηγόρο – εργατολόγο. Η κατάληξη της ιστορίας ήταν ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με την SpaceX, με το ύψος της αποζημίωσης για τη σιωπή της να ανέρχεται στα 250 χιλιάδες δολάρια.

Μέρος του συμβιβασμού ήταν και το μην αποκαλύψει τίποτε για όλα αυτά, όπως και το να μην κινηθεί νομικά. Αυτό βέβαια μπορεί να δεσμεύει την ίδια, αλλά δε δεσμεύει μια ανώνυμη φίλη της, η οποία γνωρίζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και πήρε μέρος και στην νομική διαδικασία ως μάρτυρας όταν της το ζήτησε το γραφείο του εργατολόγου. Η ταυτότητα και των δύο γυναικών είναι γνωστή στο Business Insider, το οποίο ως πηγή δεν έχει μόνο τη μαρτυρία της φίλης, αλλά έχει πρόσβαση στο βασικό νομικό έγγραφο της καταγγελίας, σε αρκετά email και σε άλλα ντοκουμέντα.

«Ένιωσα απολύτως την ευθύνη να το δημοσιοποιήσω, ειδικά τώρα. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Κάποιος με τόση δύναμη να προκαλεί τόσο μεγάλη ζημιά και στη συνέχεια απλά να ρίχνει κάτι λεφτά στο πρόβλημα, αυτό δεν είναι ανάληψης ευθύνης. Υπάρχουν αρπακτικά σε όλο τον κόσμο. Αλλά όταν κάποιος είναι ιδιαίτερα πλούσιος και ισχυρός, έχουν κυριολεκτικά συστήματα που είναι σαν ένα μηχάνημα που δουλεύει για αυτούς, που το στήνουν ώστε να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Να σημειωθεί επίσης ότι η φίλη μίλησε χωρίς να ζητήσει την άδεια της αεροσυνοδού. Σημαντικό κίνητρο για αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την ίδια, ήταν το ότι είναι και η ίδια επιζώσα σεξουαλικής κακοποίησης. Το να παραμείνει σιωπηλή, είπε, θα την έκανε συνένοχη:

«Όταν επιλέγεις να μείνεις σιωπηλός, ναι, γίνεσαι μέρος αυτού του συστήματος. Γίνεσαι μέρος αυτής της μηχανής που επιτρέπει σε κάποιον σαν τον Έλον Μασκ να συνεχίσει να κάνει τα φρικτά πράγματα που έχει κάνει.»

Ο ίδιος ο Μασκ έχει ήδη αρνηθεί τις κατηγορίες:

Και μάλιστα απέδωσε τις κατηγορίες σε μια ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος του από την άκρα αριστερά:

Στο δε αίτημα για σχόλιο που του έκανε το Business Insider απάντησε το εξής:

«Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αυτή την ιστορία από όσα φαίνονται.»

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να χαρίσει τα λεφτά τους στους φτωχούς, και δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό:

Best of internet