Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Ολόκληρο το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού έκλεψαν επίδοξοι περιπτεράδες

Η κατασκευή που είχε στηθεί από τη γνωστή οργάνωση σε κεντρικό δρόμο της πόλης εξαφανίστηκε ως διά μαγείας


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2022

Συνήθως, όταν ακούμε ότι κλάπηκε ένα περίπτερο, το μυαλό μας πηγαίνει στο ταμείο του ή έστω στα πράγματα που έχει απέξω. Από την άλλη, αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη ήταν μια 100% κυριολεκτική κατάσταση: Σήμερα Τετάρτη 27/4, κάποιοι έκλεψαν ολόκληρο το περίπτερο που είχε είχε στηθεί για τις ημέρες του Πάσχα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το πως ή το με ποια μέσα έγινε η δουλειά, δεδομένου ότι πρόκειται για μια κατασκευή διαστάσεων 6 x 2,5 m. Όταν οι άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού αντιλήφθηκαν ότι το περίπτερο έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνη, η κλοπή δεν ήταν καν η πρώτη σκέψη που έκαναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης το είχαν αδειάσει προκειμένου να το αποθηκεύσουν. Όλη η διαδικασία έγινε σε συντονισμό με τον δήμο Θεσσαλονίκης που παραχώρησε τον χώρο, όπως κάθε χρόνο.

Όταν μετά από έρευνες διαπίστωσαν ότι πρόκειται για κλοπή, οι εκπρόσωποι του Χαμόγελου του Παιδιού έκαναν επίσημη καταγγελία στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Επίσης, ζητούν από όποιον είδε ή άκουσε κάτι να ενημερώσει τις αρχές ή τους ίδιους.

Όπως είπε το στέλεχος της οργάνωσης, Ιωάννα Μακρή:

Ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας συμπλήρωσε τα εξής:

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος στοχοποίησε με αυτόν τον τρόπο, το Χαμόγελο του Παιδιού.»

Έχουμε ξανακούσει τη φράση «εξαφανίστηκε ξαφνικά το χαμόγελο» αλλά αυτό παραπάει.

(πηγή)

 

Best of internet