Quantcast
THE STREAM

O Elon Musk αγοράζει όλο το Twitter, ιδρύει την πρώτη σκατοπόστ αυτοκρατορία

Ο πλουσιότερος τρόμπας του κόσμου αγόρασε το μεγαλύτερο καφενείο του κόσμου


THE NEWSROOM · 26 Απριλίου 2022

Εντέλει, το 9.2% των μετοχών της πλατφόρμας δεν ήταν αρκετό. Ο ίσως πιο γραφικός τεχνοβοεβόδας των καιρών μας, Elon Musk, κατάφερε να αγοράσει με επιτυχία το σύνολο του Twitter και τώρα είναι το μεγάλο αφεντικό του μεγαλύτερου καφενείου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο ζάπλουτος Μασκ συμφώνησε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 44 δις.

Επίσης, σκοπεύει να βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο και από το οικονομικό μοντέλο που στηρίζεται στα έσοδα από τις διαφημίσεις. Όπως είπε:

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.»

Η ανθρωπότητα αμέσως προσκύνησε τον μεγάλο οραματιστή:

Σε κάθε περίπτωση, ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Jack Dorsey φάνηκε να ψήνεται με το όραμα του Elon Musk. Το έγραψε και στο Twitter:

Μήπως τελικά οι ζάπλουτοι εντερπρενέρς έχουν όντως ανέλθει σε άπιαστα για μας τους πληβείους επίπεδα σκέψης; Ποιος ξέρει. Σε κάθε περίπτωση, ο Elon Musk έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να μας πείσει ότι η ενασχόλησή του με το Twitter προέκυψε από την σημασία που αποδίδει στην ελευθερία του λόγου – εδώ του ηλεκτρονικού λόγου.

Για την ακρίβεια, κάλεσε τους haters να παραμείνουν στο Twitter για να το αποδείξει:

Δεν είναι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι φιλαράκια, όμως. Ο καραφλός Marvel villain της καρδιάς μας, Jeff Bezos, έσπευσε σχεδόν αμέσως να πετάξει μια μπηχτή για τις σχέσεις Twitter, Tesla και Κινεζικής κυβέρνησης μετά την εξαγορά:

Άλλοι άνθρωποι διάλεξαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τεστάρουν (συμβολικά ομπβ) την αφοσίωση του Μασκ στην ελευθερία του λόγου. Πιο συγκεκριμένα, ανέβασαν μια φωτογραφία του Mask με την Ghislaine Maxwell, τη Βρετανίδα πελούσια που τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε κάμποσα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, με το πιο διαβόητο να είναι η σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του Jeffrey Epstein:

Για να δούμε πως θα πάει αυτό.

 

Best of internet