Ο πλουσιότερος τρόμπας του κόσμου αγόρασε το μεγαλύτερο καφενείο του κόσμου
Εντέλει, το 9.2% των μετοχών της πλατφόρμας δεν ήταν αρκετό. Ο ίσως πιο γραφικός τεχνοβοεβόδας των καιρών μας, Elon Musk, κατάφερε να αγοράσει με επιτυχία το σύνολο του Twitter και τώρα είναι το μεγάλο αφεντικό του μεγαλύτερου καφενείου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο ζάπλουτος Μασκ συμφώνησε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 44 δις.
Επίσης, σκοπεύει να βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο και από το οικονομικό μοντέλο που στηρίζεται στα έσοδα από τις διαφημίσεις. Όπως είπε:
«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.»
🚀💫♥️ Yesss!!! ♥️💫🚀 pic.twitter.com/0T9HzUHuh6
— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022
Η ανθρωπότητα αμέσως προσκύνησε τον μεγάλο οραματιστή:
I trust his mission to extend the light of consciousness. pic.twitter.com/LVXl8bfBCw
— Tim Heidecker (@timheidecker) April 26, 2022
Σε κάθε περίπτωση, ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter Jack Dorsey φάνηκε να ψήνεται με το όραμα του Elon Musk. Το έγραψε και στο Twitter:
Elon’s goal of creating a platform that is “maximally trusted and broadly inclusive” is the right one. This is also @paraga’s goal, and why I chose him. Thank you both for getting the company out of an impossible situation. This is the right path…I believe it with all my heart.
— jack⚡️ (@jack) April 26, 2022
Μήπως τελικά οι ζάπλουτοι εντερπρενέρς έχουν όντως ανέλθει σε άπιαστα για μας τους πληβείους επίπεδα σκέψης; Ποιος ξέρει. Σε κάθε περίπτωση, ο Elon Musk έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να μας πείσει ότι η ενασχόλησή του με το Twitter προέκυψε από την σημασία που αποδίδει στην ελευθερία του λόγου – εδώ του ηλεκτρονικού λόγου.
Για την ακρίβεια, κάλεσε τους haters να παραμείνουν στο Twitter για να το αποδείξει:
I hope that even my worst critics remain on Twitter, because that is what free speech means
— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022
Δεν είναι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι φιλαράκια, όμως. Ο καραφλός Marvel villain της καρδιάς μας, Jeff Bezos, έσπευσε σχεδόν αμέσως να πετάξει μια μπηχτή για τις σχέσεις Twitter, Tesla και Κινεζικής κυβέρνησης μετά την εξαγορά:
Interesting question. Did the Chinese government just gain a bit of leverage over the town square? https://t.co/jTiEnabP6T
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 25, 2022
Άλλοι άνθρωποι διάλεξαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τεστάρουν (συμβολικά ομπβ) την αφοσίωση του Μασκ στην ελευθερία του λόγου. Πιο συγκεκριμένα, ανέβασαν μια φωτογραφία του Mask με την Ghislaine Maxwell, τη Βρετανίδα πελούσια που τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε κάμποσα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, με το πιο διαβόητο να είναι η σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του Jeffrey Epstein:
last time elon musk bought something that was roughly 14 years old: pic.twitter.com/aUIXkX2k7Y
— Villalobos 🌹 🦂 (@RamonVillalobos) April 25, 2022
Για να δούμε πως θα πάει αυτό.
BREAKING: World's biggest clown purchases world's largest circus
— Reuters Pitchbot (Satire) (@ReutersPitchbot) April 25, 2022
Ο άνθρωπος (ή αλγόριθμος) που δεν ψάχτηκε περίπου 8000 φορές
Κάποιοι είναι πιο απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων από κάποιους άλλους
Δε θα κάτσει αυτή να περιμένει επί Μακρόν επειδή οδηγάτε περιπολικό
Άλλα επίπεδα πρόσφυσης στον τελευταίο εμφύλιο της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξιάς