Quantcast
THE STREAM

Βολιώτης κτηνοτρόφος δίνει τα γίδια του για να υιοθετήσετε και να κάνετε ψυχοθεραπεία μαζί τους

Δεν έχουν δίπλωμα ψυχοθεραπευτή αλλά φαίνονται σίγουρα αξιαγάπητα


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2022

Οκ, θα πούμε την αλήθεια: Δεν έχουμε ιδέα αν οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας στηρίζουν την χρήση κατσικιών για ψυχοθεραπεία. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι δε θέλουμε να δοκιμάσουμε την προσφορά του κ. Βασίλη Χαλκιά, ενός κτηνοτρόφου από τον Βόλο, ο οποίος θέλει να μας βοηθήσει να περιθάλψουμε την ψυχούλα μας με την βοήθεια των γιδιών του.

Ο κ. Χαλκιάς είναι ένας κανονικότατος κτηνοτρόφος που ζει και εργάζεται κάπου πέντε χιλιόμετρα από τον Βόλο. Όπως είπε μιλώντας στον AΝΤ1:

«Ασχολούμαι με τα κατσικάκια εδώ και χρόνια, σαν γιδοβοσκός.»

Όμως παρατηρώντας τα γίδια του, ο κτηνοτρόφος κατέληξε ότι η επαφή μαζί τους τον ωρίμασε πνευματικά και τον ανακούφισε ψυχικά. Έτσι, τα προσφέρει στο κοινό ώστε ο κόσμος να πάρει αυτό που πήρε κι ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υιοθετήσουν κατσίκια (2ο ευρώ για ένα μικρό ή 50 ευρώ για ένα μεγαλύτερο) και να τα παρατηρούν να ζουν, να βοσκάνε και να μεγαλώνουν.

Μάλιστα, το γάλα για το μεγάλωμά τους θα το παρέχει ο ίδιος, όπως και το μπιμπερό. Το μόνο που είναι αναγκαίο είναι οι θετοί γονείς να διαθέτουν χώρο. Όπως λέει:

«Το να έρθεις σε επαφή με το ζωικό βασίλειο είναι η θεματική ωρίμανση του ανθρώπου.

Όταν κάποιος έχει οικόσιτο, αποτελεί μια πνευματική ένδειξη ότι είναι κάποιος ανεβασμένος στην εξέλιξή του.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, έτσι θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Να πούμε εδώ ότι ο κ. Χαλκιάς δεν αρκείται σε αυτό που ήδη κάνει, αλλά θέλει να δημιουργήσει ένα επισκέψιμο από το κοινό «πανελλήνιο κέντρο υιοθεσίας».

Από μας είναι ναι, εμείς θέλουμε να γίνουμε αυτό:

 

Best of internet