Quantcast
THE STREAM

«Να μην φαίνονται τα τατού» απαιτεί η προκήρυξη για τους 500 νέους πυροσβέστες

Είναι γνωστό ότι η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών απαιτεί μια προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2022

Θέλετε να βοηθήσετε με την αντιμετώπιση των τόσο συχνών πια πυρκαγιών από επαγγελματική θέση; Πρέπει να σβήσετε τα τατού σας αν φαίνονται, και το ότι πάνω κάτω όλες και όλοι έχουν από ένα μανίκι τατού το 2022 δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό μάθαμε διαβάζοντας την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη των 500 πυροσβεστών δασικών επιχειρήσεωνθα προσληφθούν 440 άτομα ως πυροσβεστικό τεχνικό προσωπικό, καθώς και 60 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό (δασολόγοι, δασοπόνοι) και η θητεία τους θα είναι επταετής»), με απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τι λέει εκεί; Πρώτον , ότι τα τατού πρέπει να μην έχουν «μηνύματα διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά προσώπου, ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την
ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία». Οκ, αρκετά λογικό να μην γίνεις πυροσβέστης αν έχεις μια σβάστικα για τατού.

Μάθαμε όμως και το εξής: Ότι τα τατού πρέπει να μη φαίνονται όταν κάποιος φοράει τη στολή του. Μια τέτοια αντιπάθεια για τα τατού προς όφελος της ιδανικής πυροσβεστικής εμφάνισης θυμίζει πολύ το 1952 ή το 1962 κι εμάς μας αρέσουν αυτά τα βίντατζ, οπότε στηρίζουμε. Αυτά είναι τα επίμαχα αποσπάσματα:

«Να μη φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ), σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματος ή του προσώπου τους, κατά την περιβολή της στολής σύμφωνα με τις ισχύουσες για το προσωπικό του Π.Σ. διατάξεις.

Εάν διαπιστωθεί ότι ο υποψήφιος φέρει δερματοστιξία (τατουάζ), σε εμφανές, κατά την περιβολή της στολής, σημείο του σώματός ή του προσώπου του,
θα αποκλείεται του διαγωνισμού

Και λίγο έλεος με τα piercing πια, ντάξει;

«Τέλος, οι οπές από διάτρηση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος (piercing), θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελάχιστα ορατές.»

Best of internet