Quantcast
THE STREAM

Live stream από μάχη σε πάρκινγκ πυρηνικού εργοστασίου είχε χτες το πρόγραμμα

Το επόμενο στάδιο είναι πυρηνικός πόλεμος στο Twitch, όπως όλα δείχνουν


THE NEWSROOM · 4 Μαρτίου 2022

Κάποια πράγματα είναι υπερβολικά αλλόκοτα ακόμη και για την αλλόκοτη εποχή που ζούμε. Ως γνωστόν, η Ρωσία έχει εισβάλλει στην γειτονική της Ουκρανία, οπότε προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της και τις ευρύτερες υποδομές της χώρας. Τέτοιες υποδομές είναι και οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ουκρανίας, όπως αυτοί στον πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια , που είναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης. Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει το Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με τον Guardian, το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και το 9ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Με τους 6 αντιδραστήρες του, που ο καθένας έχει ισχύ 950 MW για συνολική ισχύ 5.700 MW, στη Ζαπορίζια παράγεται το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. Χτες βράδυ, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση για να καταλάβει το εργοστάσιο της Ζαπορίζια και τη γειτονική πόλη Ενερχοντάρ (δώρο της ενέργειας).

Μέχρι στιγμής, η σφοδρότητα των εχθροπραξιών δεν έχει γίνει 100% σαφής, όμως το σίγουρο είναι ότι ένα από τα κτίρια του σταθμού έπιασε φωτιά. Ευτυχώς, δεν ήταν ένα από τα κτίρια που στεγάζουν τους αντιδραστήρες. Σε κάθε περίπτωση, ο καπνός σε συνδυασμό με το ποστ ενός μέλους του προσωπικού που έγραφε ότι υπάρχει «πραγματική απειλή πυρηνικού κινδύνου», προκλήθηκε πανικός. Ο ίδιος ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε μέσα στη νύχτα ότι μια έκρηξη θα μπορούσε «το τέλος για τους πάντες. Το τέλος της Ευρώπης».

Αυτές ήταν οι εικόνες από τον σταθμό:

Τελικά, αυτό που πήρε φωτιά ήταν ένα κτίριο που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση του προσωπικού. Προφανώς, η απόσταση από τους αντιδραστήρες είναι τόσο μικρή που μια χαρά θα μπορούσε κανείς να πιστέψει στο επερχόμενο Τσέρνομπιλ 2.0:

Κάποια στιγμή, η Ουκρανία ενημέρωσε την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ότι δεν υπάρχει αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας κοντά στον σταθμό κι ότι οι απαραίτητες υποδομές δεν έχουν πάθει ζημιές:

Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι η φωτιά έχει σβήσει κι ότι ο πυρηνικός σταθμός έχει περάσει στον έλεγχο των Ρώσων.

Αυτό που δυσκολευόμαστε ακόμη να πιστέψουμε είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των εξελίξεων μπορούσε κανείς να το δει στο live stream που έκανε το ίδιο το κανάλι του σταθμού στο YouTube. Στρατιωτικά οχήματα σε κίνηση, πυροβολισμοί, και φωτιές σε ζωντανή μετάδοση, την οποία κάποια στιγμή παρακολουθούσαν πάνω από 60000 χρήστες ταυτόχρονα.

Αυτό είναι το βίντεο:

Τι άλλο θα δούμε μέχρι να τελειώσει αυτή η παράνοια; Μάλλον δε θέλουμε να ξέρουμε.

Best of internet