Quantcast
THE STREAM

Το ρεκόρ του πρώτου Έλληνα μουσικού με δικό του NFT πέτυχε ο Φοίβος

Ακάθεκτες συνεχίζονται οι μεγάλες επιτυχίες για τον μεγαλύτερο Έλληνα λαϊκοπόπ συνθέτη


THE NEWSROOM · 24 Φεβρουαρίου 2022

Τι κάνατε εσείς τη μέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ελπίζουμε να το σκεφτόμαστε πολλά χρόνια μετά σε έναν κόσμο που να μοιάζει κάπως όμορφος και όχι σε ένα vault όπως αυτά του Fallout.

Σε κάθε περίπτωση, ξέρουμε τι έκανε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Φοίβος (Τασσόπουλος). Ο δημιουργός που τόσο αγάπησαν τα τρασόπαρτα αποφάσισε να επεκτείνει τη δημιουργικότητά του σε μια πολύ νέα κατεύθυνση: Αυτή των NFT. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί  ο συνθέτης τόσων EPIC-ών επιτυχιών δεν έφτιαξε κάποια από αυτές τις αντιαισθητικές μαϊμούδες ή κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spania.io, ο Φοίβος έβγαλε σε δημοπρασία το αυθεντικό χειρόγραφο με τους στίχους από το «Ατόφιο Χρυσάφι». Η σχετική λεζάντα λέει ότι οι στίχοι «όπως ακριβώς τους αποτύπωσε, τη στιγμή της έμπνευσης του τραγουδιού». Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, δυστυχώς η δημοπρασία έκλεισε χτες. Ποιο είναι όμως το NFT της υπόθεσης;

Αυτό ήταν ένα μοναδικό video, βασισμένο στο χειρόγραφο. Η δε μουσική που συνοδεύει το NFT (εδώ είναι και τα στοιχεία του, αν τα χρειάζεστε) είναι μια νέα και ακυκλοφόρητη ακουστική version από το “Ατόφιο Χρυσάφι”. Τα δωράκια δεν τελειώνουν εκεί: Εκτός από το βίντεο και το χειρόγραφο, ο μεγάλος τυχερός θα αποκτήσει και μια fabulous κορνίζα για να το βάλει, όπως και μια προσωπική γνωριμία με τον Φοίβο στο στούντιό του.

 

Best of internet