Quantcast
THE STREAM

Δήμοι και ένας σύλλογος γονέων βρήκαν PCR με κάτω από 30 ευρώ επειδή μισούν τον Άδωνι Γεωργιάδη

Συντονισμένη επίθεση ύπουλων χονδρεμπόρων PCR δέχεται ο πιο υψηλόβαθμος πωλητής της χώρας


THE NEWSROOM · 12 Ιανουαρίου 2022

Τη δόξα του μεγάλου διαπραγματευτή Άδωνι Γεωργιάδη θέλησαν να κλέψουν κάμποσοι κόμπαρσοι της πολιτικής αυτής της χώρας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Αγνοώντας την εκτενή εμπειρία του ανδρός στους ρόλους του πολιτευτή και του πωλητή, αλλά και το πλαφόν στις τιμές των τεστ που κατοχύρωσε πρόσφατα, έχουν βγει και θρασύτατα προσπαθούν να σαμποτάρουν το έργο του και να τον βγάλουν άσχετο.

Μιλάμε για τους δημάρχους Χαλανδρίου και Νεάπολης-Συκεών (στη Θεσσαλονίκη), αλλά και για έναν  Σύλλογο Γονέων σε δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη. Το κοινό που έχουν όλοι αυτό είναι ότι διαπραγματεύτηκαν με επιτυχία να ρίξουν τα PCR τεστ, τα οποία ήθελαν σε μεγάλες ποσότητες, σε τιμή πολύ χαμηλότερη των 47 ευρώ: Οι δήμοι θέλουν τα τεστ για τους εργαζόμενους τους και σε κάποιες περιπτώσεις ευπαθείς ομάδες και τους ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών τους, ενώ τα σχολεία τα θέλουν για καθηγητές, γονείς και μαθητές.

Έτσι, ο Δήμου Νεάπολης Συκεών βρήκε τεστ 27 ευρώ, ο Δήμος Χαλανδρίου με 25 ευρώ και το προαναφερθέν σχολείο στη Θεσσαλονίκη με 29 ευρώ. Το δε σχολείο έκλεισε και συμφωνία με το φαρμακείο της γειτονιάς για rapid test στα 4 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες συμβάσεις των δήμων ξεκίνησαν την άνοιξη του ’20 (δηλαδή δύο χρόνια πριν) και επαναλήφθηκαν πολλές φορές, συνήθως  ρίχνοντας κάθε φορά το κόστος. Όπως είπε ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ):

«Και βέβαια το πλαφόν των 47 ευρώ, που εκ των υστέρων ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες, όπως διαπιστώνεται από τις τιμές τις οποίες έχει επιτύχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, το ποσό των 47 ευρώ ανά μοριακό τεστ είναι υπέρογκο, τη στιγμή που εμείς ως δήμος αυτή τη στιγμή έχουμε σύμβαση με 27 ευρώ/τ.μ.

Άρα η κυβέρνηση οφείλει άμεσα όχι μόνο να επανεξεταστεί την απόφασή της για τον ορισμό του πλαφόν στα 47 ευρώ/μ.τ. αλλά να κινηθεί αποφασιστικά σε τιμή πολύ χαμηλότερη των 40 ευρώ, και να βάλουν φρένο στον χορό των δισεκατομμυρίων ευρώ πατάσσοντας την κερδοσκοπία. Το ιδανικότερο, ωστόσο, σ’ αυτήν την κρισιμότατη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας, θα ήταν να θεσπιστεί η δωρεάν παροχή του μοριακού τεστ, όπως συμβαίνει σε τόσες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.»

Κάτι αντίστοιχο τόνισε κι ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ):

«Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την τιμή του μοριακού τεστ ανίχνευσης του κορονοιού και για την επιβολή πλαφόν στα 47 ευρώ, που παρουσιάστηκε ώς δήθεν μεγάλη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά,ενημερώνω ότι ο δήμος Χαλανδρίου έχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο για την ανίχνευση κορωνοιού για τους υπαλλήλους του δήμου με μοριακό τεστ στην τιμή των 25 ευρώ,από τον Μάιο του 2021.»


Όσον αφορά το δημοτικό σχολείο του Ευόσμου, δεν ξέρουμε που πρόσκειται πολιτικά – ίσως στο ΚΚΕ-ΜΛ:

«Κυριακάτικες καλημέρες!
Ο Σύλλογος μας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να εξασφαλίσει ακόμα μια σημαντική παροχή, για όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας του 20ου Δημοτικού Ευόσμου.
Από τη Δευτέρα 10/01/2022 όλα τα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί του 20ου Δημοτικού Ευόσμου, με τις ειδικές βεβαιώσεις που θα προμηθευτούν, θα δικαιούνται αποκλειστικά τις παρακάτω ειδικές προνομιακές τιμές:
Μοριακό Τεστ(PCR) 28 ευρώ!»

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, δέχτηκε (κυριολεκτικά) επίθεση φτήνιας από τους δημάρχους Χαλανδρίου και Συκεών, οι οποίοι φλέξαραν το πόσο κατάφεραν να ρίξουν τις τιμές. Είχαν μάλιστα το θράσος να του πουν ότι αν η κυβέρνηση έκανε κεντρική συμφωνία με τις εταιρείες και τα εργαστήρια στα πλαίσια της συνταγογράφησης, θα μπορούσε να ρίξει το κόστος πολύ χαμηλά.

Είναι φανερό, οι άνθρωποι αυτοί καταρχάς δεν καταλαβαίνουν πόσο σωτήριο ήταν το πλαφόν των 47 ευρώ:

«Λανθασμένη συζήτηση. Άλλο πράγμα η συζήτηση για την λιανική πώληση, άλλο πράγμα η τιμή που πετυχαίνει έκαστος όταν πάει και αγοράζει πολλά μαζί.»

Ο ίδιος βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει ότι δέχεται ύπουλη επίθεση:

«Δέχομαι σπέκουλα για τις επιτυχίες των Δημάρχων.»

Best of internet