Quantcast
THE STREAM

Άχαστο 17λεπτο live κεκλεισμένων των θυρών με Σάκη Ρουβά και κόστος 200k κερνά ο Δήμος Αθηναίων

Για να δέσει η «γλυκά 90s» συνταγή, η συναυλιάρα του Δήμου Αθηναίων φαίνεται ότι έγινε με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Καρουζέλ


THE NEWSROOM · 23 Δεκεμβρίου 2021

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Για να είμαστε ακριβείς, φέτος δεν έχουμε μόνο φτώχεια και το γνώριμο πλέον μοτίβο της πανδημίας, η οποία μάλιστα μπαίνει δυναμικά στο 2022 με την ολοκαίνουργια μετάλλαξη Όμικρον. Ήδη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, τα οποία πιθανώς να γίνουν ακόμη πιο σκληρά με τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Με τη σειρά τους, αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τώρα κι αυτά που θα ανακοινωθούν προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα και πάει λέγοντας, οπότε έχουμε μέτρα εις την ν.

Άρα, χρειαζόμαστε ενισχυμένη καλοπέραση. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι σκέφτηκε κι ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αποφάσισε να χαρίσει στο κοινό την Πρωτοχρονιά των ονείρων του, αν γεννήθηκε late 80s και είναι ακόμη 15 χρονών. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει συναυλία με τον Σάκη Ρουβά την παραμονή της πρωτοχρονιάς έξω από το θέατρο Λυκαβηττού, η οποία θα κοστίσει πάνω από 200.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος ήδη ακύρωσε εκδήλωση για την παραμονή των Χριστουγέννων:

«Με αίσθημα ευθύνης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid- 19, ο Δήμος της Αθήνας αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης “Παραμονή Χριστουγέννων – Νύχτα των Ευχών” με τη διάθεση να παραμείνουμε ασφαλείς στις γιορτές και την ευχή του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί.»

Από την άλλη, ο Σάκης είναι Σάκης. Έτσι, σύμφωνα με την ΕφΣυν, χτες Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης ψήφισε (με στήριξη από την παράταξη Μπακογιάννη) την διεξαγωγή συναυλίας για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι το σόου θα έχει πρωταγωνιστή τον ίδιο τον δήμαρχο Μπακογιάννη μαζί με μια υπαίθρια σκηνή με βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυέλαιους και ένα σωρό φώτα. Φυσικά θα τραγουδήσει και ο Σάκης, σε μια εμφάνιση που θα κρατήσει 17 ολόκληρα λεπτά. Η ταρίφα θα φτάσει τις 215 χιλιάδες ευρώ, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel που παράλληλα θα στέλνει live το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Γιατί η εν λόγω συναυλία, η οποία θα κοστίσει κάπου 12.500 ευρώ το λεπτό, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κοινώς χωρίς κόσμο – υπενθυμίζουμε ότι. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο «Ελλάδα 2021», η ΕφΣυν αναφέρει ακόμη ότι το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση και χωρίς να έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε προηγούμενο χρόνο.

Η παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας έχει βγάλει ήδη ανακοίνωση διαμαρτυρίας, αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουν για πρόεδροι fan club του Σάκη:

 «Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης.»

Στο Twitter υπάρχει μια αντίστοιχη κατάσταση:

Best of internet