Quantcast
THE STREAM

Πέρσες πράκτορες έκλεψαν διακοσμητική αρχαία περικεφαλαία από την είσοδο της Σπάρτης

Οι οχτροί της Λακωνικής πόλης – κράτους επικηρύχθηκαν από τον δήμαρχο της Σπάρτης


THE NEWSROOM · 22 Δεκεμβρίου 2021

Μια μίνι εθνική τραγωδία έζησε χτες το βράδυ η Σπάρτη, αγαπητές φίλες και φίλοι. Άγνωστοι κακοποιοί έκλεψαν την αρχαιοελληνική περικεφαλαία που είχε τοποθετηθεί στον κυκλικό κόμβο δίπλα στα Γυμνάσια – Λύκεια της πόλης, στη νότια είσοδο της πρωτεύουσας του νομού Λακωνίας. Μέχρι να βρεθεί, η ζωή χωρίς το αρχαιοπρεπές κράνος προβλέπεται αβίωτη.

Δεδομένου ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες είχαν τα χαρακτηριστικά τους καλυμμένα, δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για πράκτορες κάποιας αντίπαλης πόλης – κράτους ή εξωτερικών εχθρών, όπως πχ οι Πέρσες. Ειλικρινά ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξεκινήσει κάποιος πόλεμος με το Ιράν για να παρθεί πίσω το σπαρτιατικό κράνος που κλάπηκε.

Ευτυχώς, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μπει σε πολεμικό mood. Ο Δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας έβαλε ένα χιλιάρικο από την τσέπη του για επικηρύξει τους ληστές. Ελπίζουμε σύντομα να μάθουν να μη μπλέκουν με τους απογόνους του Λεωνίδα. Μπορεί βέβαια να είναι και οι ίδιοι απόγονοι του Λεωνίδα, οπότε θα μιλάμε για το θλιβερό πλην γνώριμο φαινόμενο του εμφυλίου μεταξύ Ελλήνων.

Αυτό είναι το πριν και το μετά της καταστροφής:

Ακόμη, ο δήμαρχος δήλωσε ότι η περικεφαλαία θα αντικατασταθεί με ίδια, ολοκαίνουργια σε κλασικό στιλ 2500 ετών. Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Δήμου:

«ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ. Έκλεψαν την περικεφαλαία από την είσοδο της Σπάρτης που κοσμούσε εδώ και δυο χρόνια τον κυκλικό κόμβο.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας επικήρυξε με προσωπικά του χρήματα 1.000 € τους δράστες και φυσικά η ανωνυμία αυτών που θα δώσουν τις πληροφορίες είναι δεδομένη.

Ακόμα δήλωσε ότι η περικεφαλαία θα αντικατασταθεί και η κλοπή προσβολή τη πόλη και τους πολίτες .

Η Αστυνομία αναζητά video από κάμερες που μπορεί να έχουν καταγράψει τους δράστες αφού η κλοπή έγινε σε ώρες που διέρχεται αρκετός κόσμος απο το σημείο αυτό.

Υγ. Νεότερη πληροφορία 00:19 της ώρας είναι ότι η κλοπή πρέπει να έγινε από 21:45 έως 22:00 και στο σημείο ήταν δυο άτομα ένας με φούτερ που φορούσε την κουκούλα και ένας με σκούφο.»


Ελπίζουμε η επιστροφή της περικεφαλαίας να γίνει κι αυτή ταινία και να προβληθεί από τον Δήμο, όπως είχε προβληθεί και το ιστορικό δράμα «300».

Best of internet