Quantcast
THE STREAM

Ακουστικό εισιτήριο από κάνναβη που τρώγεται έφτιαξε ο ΟΑΣΑ του Βερολίνου για τα Χριστούγεννα

Άμα δεν έχετε λεφτά για Άμστερνταμ, σκεφτείτε ένα γύρο του Βερολίνου με το τρένο


THE NEWSROOM · 15 Δεκεμβρίου 2021

Καυτές φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στον τομέα των εισιτηρίων των ΜΜΜ. Τουλάχιστον όσον αφορά το διεθνές πεδίο, διότι εδώ είμαστε ακόμη πολύ πίσω από το Βερολίνο. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών του Βερολίνου, BVG, έχει ετοιμάσει ένα «εισιτήριο κάνναβης», το οποίο τρώγεται, φυσικά.

Για να ξέρετε τι παίζει και να μην αρχίσετε να ετοιμάζετε από τώρα εισιτήρια για το Βερολίνο (ή μπορεί και να το κάνετε, δεν ξέρουμε πως το βλέπετε) πρόκειται για ένα εισιτήριο που αποτελείται από βρώσιμο χαρτί, το οποίο έχει περιχυθεί με λάδι κάνναβης που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού. Η BVG ξεκαθαρίζει ότι το εισιτήριο δεν αποτελείται από απαγορευμένες ουσίες (το λάδι δεν περιέχει κανναβιδιόλη [CBD] ή τετραϋδροκανναβινόλη [THC] ), όμως σε κάθε περίπτωση έχει ένα «χαλαρωτικό αποτέλεσμα».

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα για μια βδομάδα (λήγει μεθαύριο 17 του μήνα) ή μέχρι να εξαντληθεί το στοκ. Όσον αφορά την τιμούλα τους, κοστίζουν 8,80 ευρώ και ισχύουν για 24 ώρες. Το ίδιο το σποτάκι της εταιρείας τονίζει ότι μπορεί να σας κάνει καλό αν έχετε φρικάρει με τα επερχόμενα Χριστούγεννα.

 

Δείτε το σποτ:

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της BVG, Jannes Schwentu:

«Καθιστούμε πολύ σαφές ότι όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το εισιτήριο ως πραγματικό εισιτήριο, παρακαλείται να το καταναλώσει μετά το ταξίδι του. Αν είναι δαγκωμένο δεν είναι πλέον έγκυρο.»

Να σημειωθεί εδώ ότι σχετικές φήμες λένε ότι η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να είναι πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη και θα εξουσιοδοτήσει την πώλησή της για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Με αυτό το πρίσμα, η λογική της BVG μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από απλή, ταπεινή edgy διαφήμιση.

Μπορεί να αρχίσουν να καλλιεργούν και μέσα στα βαγόνια, ποιος ξέρει.

Best of internet