Quantcast
THE STREAM

Έναν μεγάλο πράσινο κουβά κέρδισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στις χτεσινές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

1% σκόνης ΓΑΠ ήταν ο τελικός απολογισμός της προσπάθειας του πρώην υπουργού Υγείας


THE NEWSROOM · 6 Δεκεμβρίου 2021

Τα τρία πράγματα που χρειάζεται κάθε εκλογική μάχη που σέβεται τον εαυτό της είχε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, αγαπητές φίλες και φίλοι. Κοινώς, είχε έναν μεγάλο νικητή, έναν μεγάλο χαμένο κι έναν Παπανδρέου. Ο νικητής είναι φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, που βγήκε πρώτος με σχεδόν 37,11%, ενώ ο Παπανδρέου είναι αρκετά προβλέψιμα ο ΓΑΠ, που πήρε τη δεύτερη θέση με σχεδόν 27,06%.

Το μεγάλο L της χτεσινής Κυριακής είναι ασφαλώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ως τρίτος και καταϊδρωμένος, με μια κρίσιμη μονάδα να τον χωρίζει από τον ΓΑΠ, θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου. Παρότι ο κοσμαγάπητος για το υπουργικό έργο του στο ζήτημα των οροθετικών γυναικών πολιτικός βγήκε πρώτος στην Αττική, τελικά θα χρειαστεί να περιμένει πολύ (για πάντα, ίσως) για να δει τον εαυτό του αρχηγό κόμματος.

Σχετικά με το ΚΙΝΑΛ, η λογική λέει ότι οι επιβλητικές χτεσινές επιδόσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα του δώσουν αυτό που θέλει και στον δεύτερο γύρο. Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά αποφάσισε ότι δε θα παραιτηθεί κι ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να ξαναγίνει καπετάνιος του ΚΙΝΑΛ. Κάλπη είναι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Όσον αφορά τους άλλους τρεις υποψήφιους, πήραν ανεμικά ποσοστά (Παύλος Χρηστίδης 3,23%, Χάρης Καστανίδης με 2,97% και Παύλος Γερουλάνος 2,97%).

Όπως και να’χει, μια μερίδα του κοινού αποφάσισε να δώσει λίγη σημασία στον τρίτο:

Σε κάθε περίπτωση, το καλό είναι ότι έχουμε άλλη μια fun Κυριακή μπροστά μας.

 

Best of internet