Quantcast
THE STREAM

Το επιχείρημα «Καμπάνα 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους παππούδες» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για να τους πείσει

Δε σου αρέσουν τα επιχειρήματα που έχουν οι καμπάνιες της κυβέρνησης; Μήπως θα προτιμούσες ένα πρόστιμο;


THE NEWSROOM · 30 Νοεμβρίου 2021

Στον θεσμικό τραμπουκισμό των ανεμβολίαστων παππούδων φαίνεται ότι κατέληξε η κυβέρνηση. Απογοητευμένη με τις επιδόσεις της στην επιμόρφωση του κοινού ως προς την αξία του εμβολιασμού, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να ρίξει πειθαρχικά μέτρα στην τρίτη ηλικία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, μετά τις 16 Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 (εννοώντας αυτούς που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση) θα τρώνε 100 ευρώ πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά τους δίνεται διορία ως τις 16/1 για να εμβολιαστούν, σε μια ανθρωπιστική λογική τύπου «θα κινδυνεύει και η υγεία και το πορτοφόλι σας». Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, υπάρχουν ακόμη 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και από αυτούς, τον Σεπτέμβριο πήγαν για 5G μόνο οι 60.000.

Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης:

«Πάμε καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε.»

Στη συνέχεια έκανε μια αναλογία ισοδυναμίας εμβολιασμό, υπονοώντας ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται κυρίως άνθρωποι πάνω των 60:

«Η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας.

Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να ενθαρρύνουμε την τρίτη δόση. Αυτό θα γίνει αρχικά μέσω της υποχρεωτικότητας άνω των 60 ετών.»

Τέλος, εξομολογήθηκε ότι πόνεσε πολύ από αυτή την απόφαση:

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας.»

Μην κάνετε βέβαια το λάθος και την δείτε ως τιμωρία:

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο.»

Η απόφασή μου -επαναλαμβάνω- σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία. Και μετά τα όσα ισχύουν για τους υγειονομικούς έρχεται τώρα να συμπληρώσει την εκστρατεία πειθούς την οποία ακολουθούμε επί μήνες.»

Για να μη γκρινιάζετε ότι η κυβέρνηση παραείναι αυταρχική, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Πιο συγκεκριμένα, έταξε σε όλους τους ενήλικους πολίτες από ένα δωρεάν σελφ τεστ (ένα για Χριστούγεννα και ένα για Πρωτοχρονιά) ώστε να πάτε να παρτάρετε τσεκαρισμένοι. Όχι κι άσχημα, έτσι;

Θα φάτε την πιο rapid βασιλόπιτα της ζωής σας!

Best of internet