Quantcast
THE STREAM

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ανέτειλε ξανά στα κεντρικά της Χ. Τρικούπη και ρίχνει πράσινο φως σε όλη τη Γη

Το ιστορικό σύμβολο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει και πάλι στη Χαριλάου Τρικούπη για να πονάνε οι εχθροί του σοσιαλισμού


THE NEWSROOM · 29 Νοεμβρίου 2021
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες, καθώς έπρεπε να περάσουν πρώτα 40 μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά από καρκίνο σε ηλικία μόλις 56 χρονών (το μνημόσυνό της έγινε χτες στο 1ο Νεκροταφείο). Όπως και να’χει, ήρθε η ώρα να δούμε όλοι τη νέα πρόσοψη των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι 40 χρόνια μετά την πρώτη ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση που υλοποίησε τον σοσιαλισμό σε μία μόνο Ελλάδα, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ανέτειλε ξανά στον δρόμο του κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το extreme makeover στην πρόσοψη έγινε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, ενώ η μελέτη και η επίβλεψη έγινε αφιλοκερδώς από την αρχιτέκτονα, πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκη Φούντα. Όπως είπε στα χτεσινά εγκαίνια ο διευθυντής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Σαλαγιάννης:

«Mε την Πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά, είχαμε επισημάνει την ανάγκη να περιποιηθούμε λίγο το σπίτι μας. Απ’ τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς είχαμε αναθέσει, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, σε δυο φίλους αρχιτέκτονες να μας κάνουν προτάσεις. Τις προτάσεις αυτές τις συζητήσαμε με την Πρόεδρο, είχαμε κάπως προσεγγίσει στις επιλογές μας, αλλά δεν προχωρήσαμε .

Ήταν, βλέπετε, πάντα και τα οικονομικά μας ένα ζήτημα. Στις αρχές της Άνοιξης, κάναμε μια συζήτηση με την αρχιτέκτονα Νίκη Φούντα, μέλος της ΚΠΕ και πρώην βουλευτή, που ανέλαβε, πάντα αφιλοκερδώς, να μας κάνει μια πρόταση συνολικής αναμόρφωσης της εισόδου και της πρόσοψης.»

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει:

«Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας», σημείωσε προσθέτοντας ότι «μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δε θα’ ρθει σήμερα. Δε είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε.Έφυγε.»

Ενώ μίλησε επίσης και για την ιστορία των γραφείων:

«Απ’ το 1976 ήμαστε εδώ. Σαρανταπέντε ολόκληρα χρόνια .Σχεδόν μισό αιώνα..Εδώ, απ’ όπου αναδύονταν, αναδύεται και θα αναδύεται ο ήλιος μας, ο ήλιος της αλλαγής, ο ήλιος της ελπίδας. Ο τότε ιδιοκτήτης Παναγιώτης Λαζόπουλος, σ’ ένα ρεπορτάζ περιοδικού πριν 15 περίπου χρόνια, έκανε την εξής περιγραφή: “Eίχαμε δεί αρκετές φορές ένα νεαρό με μακρυά μαλλιά να περνάει και να περιεργάζεται με ενδιαφέρον την οικοδομή καθώς κτιζόταν και απορούσαμε.

Μια μέρα, όταν την τελειώσαμε, ήρθε και μου είπε: είμαι ο Κώστας Λαλιώτης. Θα θέλαμε το κτίριο για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ“.

Έτσι έγινε.

Η σύμβαση υπογράφτηκε το Σεπτέμβρη του 1976 και η μετακόμιση έγινε το Νοέμβριο.»

Παρόντες στο ιβέντ ήταν και οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι Νίκος Ανδρουλακης, Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και βουλευτές του ΚΙΝΑΛ όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Μουλκιωτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Επίσης, παραβρέθηκαν ο διευθυντής της ΚΟ, Δημήτρης Μάντζος και στελέχη του κόμματος όπως ο Πάνος Βλάχος, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Βασίλης Χρονόπουλος, Αποστολος Κρυωνίδης, αλλά και της νεολαίας με τον επικεφαλής, Γιώργο Τσούμας.

 

Best of internet