Quantcast
THE STREAM

Σήματα καπνού εν κινήσει προσπάθησε να κάνει ένα λεωφορείο στην Πανεπιστημιούπολη σήμερα το πρωί

Τελικά το λεωφορείο Ε90 δεν άρπαξε φωτιά, αλλά αυτό το έμαθαν πολύ αργά όσοι ήταν εκεί μέσα εκείνη την ώρα


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2021

Δεν είναι και το καλύτερο φθινόπωρο της πρόσφατης ιστορίας για τα λεωφορεία της Αθήνας, όπως όλα δείχνουν. Μετά το λεωφορείο που έγινε υποβρύχιο στην Ποσειδώνος κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης κακοκαιρίας, ένα άλλο λεωφορείο έγινε πρωταγωνιστής σε μία είδηση πυρκαγιάς.

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με το περιστατικό δήλωναν ότι το λεωφορείο της γραμμής Ε90 (κάνει τη διαδρομή Πειραιάς – Πανεπιστημιούπολη) πήρε φωτιά. Εντέλει το ζήτημα ήταν η αλλαγή κολλάρου στο ψυγείο, το οποίο προκάλεσε μια μαζική εκτίναξη υδρατμών από τη μηχανή. Η πληροφορία αυτή βέβαια ήρθε πολύ αργά για να καθησυχάσει τους επιβάτες και τους περαστικούς, οι οποίοι νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με πυρκαγιά – αξίζει να σημειωθεί ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο από φοιτήτριες και φοιτητές που πήγαιναν στο Πανεπιστήμιο.

 

Δείτε το βίντεο:

Εντέλει, η Ο.ΣΥ. διέψευσε την είδηση περί πυρκαγιάς με ανακοίνωσή της:

«Η Ο.ΣΥ.Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά είδηση που μεταδόθηκε και αφορά σε περιστατικό φωτιάς σε λεωφορείο, σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη.

Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν μια βλάβη στο κολάρο νερού, η οποία δημιούργησε ατμούς και επιδιορθώθηκε επί τόπου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα οφείλεται σε παρανόηση και όχι σε διασπορά πλαστών ειδήσεων.»

Ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, σχολίασε ότι στην πραγματικότητα δεν κινδύνεψε κανείς:

«Αυτό που συνέβη είναι ότι έσπασε ένα κολάρο πίσω στον κινητήρα με αποτέλεσμα το υγρό να πέσει πάνω σε κάτι στην εξάτμιση και να δημιουργηθεί ατμός. Δεν πήρε φωτιά το λεωφορείο. Ήταν μηχανική βλάβη απλά.

Δεν ήταν επικίνδυνο για τον κόσμο, ήταν μία μηχανική βλάβη που συμβαίνει συχνά να σπάσει ένα κολάρο, επειδή όμως υπήρχε θερμοκρασία στον κινητήρα πέφτοντας πάνω το παραφλού αυτό το υγρό, δημιούργησε ατμό. Δεν υπήρχε θέμα κινδύνου για τους επιβάτες. Αμέσως ο οδηγός έκανε δεξιά και ειδοποίησε το συνεργείο. Δεν έγινε κάτι από θέμα φωτιάς να πάρει ο κινητήρας φωτιά.»

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το λεωφορείο έπαθε Φουρέιρα:

 

Best of internet