Quantcast
THE STREAM

«Πονάτε ανθέλληνες haters» δήλωσε ο δημιουργός του πρώτου Batmobile από τον τόπο μας

Κάποιοι (ισχυρίζονται ότι) κατασκευάζουν υπερντούπερuber αυτοκίνητα και κάποιοι δεν τους πιστεύουν


THE NEWSROOM · 3 Νοεμβρίου 2021

Την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που δηλώνει «πονάτε haters» διαθέτει πλέον η Ελλάδα μας. Ο εν λόγω κατασκευαστής είναι η Spyros Panopoulos Automotive του Σπύρου Πανόπουλου (καμία έκπληξη εδώ, ομολογουμένως), η οποία έχει υποσχεθεί στο ελληνικό κοινό ότι ετοιμάζει 3 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Από όλα αυτά, τον περισσότερο ντόρο τον έχει κάνει το επερχόμενο (;) supercar της SP Automotive, ονόματι «Chaos». Το αυτοκίνητο υποτίθεται ότι θα αποδίδει 3.065 άλογα, με τα οποία σημειώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 1,55 δευτερόλεπτα, από τα 100 στα 200 km/h σε άλλα 1,7”, και έχει τελική ταχύτητα 500 km/h. Οι πληροφορίες από τον κατασκευαστή αναφέρουν ότι το όχημα θα παράγεται στην Ελλάδα, σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο έκτασης 108 στρεμμάτων, που θα ανήκει στην SP Automotive και αντιπροσωπεύει συνολική επένδυση 98 εκατομμύρια Ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής ήδη μιλά για παραγγελίες.

Γαμάτα δεν ακούγονται όλα αυτά, ακόμη κι αν λείπουν 1-2 μηδενικά από το νούμερο που αναφέρεται για την επένδυση; H εταιρεία είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει την παρουσίαση του μοντέλου τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, όμως τελικά αυτό που μας έδειξε ήταν κάποια ψηφιακά σχέδια, τοποθετημένα μέσω σχεδιαστικού προγράμματος σε μια πραγματική αποθήκη στην Αγγλία. Αν μη τι άλλο, είδαμε μια αποθήκη:


Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αντί οι Έλληνες να πιστέψουν στο όραμα της πρώτης ντόπιας McLaren F1 (ή κάτι τέτοιο), άρχισαν αμέσως τις ειρωνείες για την εν λόγω προσπάθεια.

Μάλιστα, δεν το έκαναν μόνο οι ανθέλληνες: Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πανόπουλος σε post του στο Facebook, ακόμα και οι άνθρωποι του ειδικού τύπου  συμπεριφέρθηκαν σαν ανθέλληνες.

«Εκεί λοιπόν περίτεχνα μια ομάδα ανθρώπων που δεν θέλει να πάει μπροστά η χώρα τους (γιατι μόνο από Έλληνες έγινε αυτό) βρήκαν το cgi που μας έβαλε η εταιρεία που πωλείται σε όλο το νετ και δεν είναι κρυφό η μυστικό (που μοιάζει με τις καινούριες εγκαταστάσεις μας που κατασκευάζουμε) και το χρησιμοποίησε να πετάξει λάσπη σε εμάς και τον κόπο μας. (εάν θέλαμε να παραπλανήσουμε θα βγάζαμε μια φωτογραφία η ένα cgi που δεν υπήρχε δημόσια και θα το κάναμε) Γιατί αυτή η ομάδα δεν κάνει το ίδιο στην Lambo, Ferrari McLaren, Porsche και όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα ίδια από την ίδια εταιρεία που τους τα φτιάχνει?
Δυστυχώς το ίδιο και κάποια περιοδικά / γνώστες του αυτοκίνητου που υιοθέτησαν την ίδια τάση ανθελλήνων γιατί θέλουν να αρέσκονται στην μαζα.»
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπύρου Πανόπουλου, όπου σημειώνεται και ότι η κυβέρνηση έχει γνώση των facts του αυτοκινήτου:


Παρουσίασε μάλιστα και κάτι που μοιάζει με αυτοκίνητο, το οποίο ήταν καλυμμένο με ύφασμα:


Από την άλλη, στο caranddriver.gr, εντόπισαν μια μπροστά πτέρυγα που προέρχεται από αυτοκίνητα της Formula 1 της σεζόν 2017 και 2018 και είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποίησε η Red Bull στο μονοθέσιό της, την RB13. Η εν λόγω πτέρυγα μοιάζει πάρα πολύ με αυτή που χρησιμοποιεί το Chaos:

Τι να πούμε εμείς, ίσως έχει προσλάβει στο research team την διάσημη Ελληνίδα της NASA, Ελένη Αντωνιάδου.

Best of internet