Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η ΕΛΑΣ κάνει ΕΔΕ γιατί ΜΑΤατζής βανδάλισε μαγαζί στα Εξάρχεια και φώναξε «είμαι τρελός»

Μία συγκεκριμένη τζαμαρία δε μπορεί πλέον να συνεχίσει να συνωμοτεί κατά της δημόσιας τάξης


THE NEWSROOM · 27 Οκτωβρίου 2021

Μια κλασική περίπτωση αντιστροφής ρόλων είχαμε χτες το μεσημέρι στα Εξάρχεια, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μετά τον υποχρεωτικό τερματισμό (wink wink) μιας διαδήλωσης από τα ΜΑΤ με τον γνώριμο τρόπο των δακρυγόνων και των γκλοπ, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ κυνήγησαν τους εναπομείναντες διαδηλωτές εδώ κι εκεί.


Εκτός από αυτό, τα ΜΑΤ κατάφεραν επίσης να χτυπήσουν τουλάχιστον μία περαστική γυναίκα που βρέθηκε εκεί την ώρα της επέμβασης (μετά το 0:15), η οποία όπως μπορείτε να δείτε έγινε χωρίς να συμβαίνει τίποτα ιδιαίτερο:


Και έναν δικηγόρο που βρέθηκε τυχαία στο σημείο, μάλλον γιατί τους συνέστησε να μην πατάνε με το πόδι στο λαιμό τους πεσμένους. Όπως είπε στο 902.gr ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης:

«Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας ΜΑΤατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ένας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα.

Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ. Μπροστά μου ένας άνδρας των ΜΑΤ πατάει τον λαιμό ενός, πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή, του λέω να σταματήσει να το κάνει και τότε ο επικεφαλής των ΜΑΤ μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη

Αυτό όμως που πραγματικά έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η κίνηση ενός ατίθασου ΜΑΤατζή να σπάσει τη τζαμαρία ενός καταστήματος στη γωνία Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός το έκανε αυτό με το χέρι του, το οποίο δεν τραυματίστηκε επειδή ήταν γαντοφορεμένο. Αυτό που τραυματίστηκε, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν το χέρι μιας κοπέλας από την άλλη μεριά της πόρτας. Ο δε διάλογος που ακολούθησε θα μείνει στην ιστορία για την λιτότητα και την ειλικρίνειά του:

– Τι κάνεις; Είσαι τρελός;

– Ναι, είμαι τρελός.

Κι από άλλη γωνία, στην αρχή του βίντεο:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Αντώνης ΑΨ (@k._antonis)


Κάτι άλλο που φαίνεται στο δεύτερο βίντεο είναι ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη διμοιρία ΜΑΤ ξεκινάει αμέριμνη να τραμπουκίζει έναν νεαρό με μηχανάκι, ο οποίος φαίνεται τελείως άσχετος με τη διαδήλωση και ό,τι άλλο συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει πρώτη φορά ΜΑΤατζήδες να σπάνε τζάμια, οπότε μπορεί να μην τους έκανε και τόση εντύπωση:

Best of internet