Quantcast
THE STREAM

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ δυστυχώς υπέκυψε στον καρκίνο


THE NEWSROOM · 25 Οκτωβρίου 2021

Δυστυχώς, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η Φώφη Γεννηματά εξέπνευσε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου, όταν η νόσος που την οποία αναμετρούνταν εδώ και πολλά χρόνια έκανε υποτροπή.

 Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός:

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.»

Όσο ήταν στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού, η Φώφη Γεννηματά είχε δεχτεί τηλέφωνα από τους πολιτικούς αρχηγούς, επίσκεψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ευχές συμπαράστασης από πολλούς φίλους, συνεργάτες και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Γεννηματά υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας και είχε μιλήσει πολλές φορές δημόσια για την Οδύσσεια της με τον καρκίνο:

«Από τότε έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες.»

Υπήρξε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το 2017. Ακόμη, ήταν  υπουργός στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά. Το τελευταίο της tweet ήταν για τα 40 χρόνια της Αλλαγής:

 

Best of internet