Quantcast
THE STREAM

Σαλούγκα Game: Τα μπισκότα της hit-άρας του Netflix έφτιαξε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης

Κάποιοι Θεσσαλονικείς ήθελαν μπισκότα Squid Game και η ζαχαροπλαστική της πόλης στάθηκε στο ύψος της


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2021

Η πρωτεύουσα της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής στην Ευρώπη φαίνεται ότι είναι η Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες μετά τα επαναστατημένα σοκολατένια κουνέλια, η συμπρωτεύουσα επανέρχεται με κάτι πιο επίκαιρο και κυρίως πιο καλλιτεχνικό σε επιρροή. Σε περίπτωση που δε θυμάστε τον Κουνελοκοτρώνη και την Κουνελάδα, θα σας γλυκάνουμε λίγο:

Όπως είπαμε, το νέο κέρασμα που είδαμε στο ρεπορτάζ του thesstoday.gr, έχει τελείως διαφορετικές αναφορές. Μιλάμε για τα μπισκότα Squid Game που έφτιαξε το ζαχαροπλαστείο Αβέρωφ, αντιγράφοντας τα μπισκότα με σχήμα τρίγωνο, κύκλο, αστέρι και ομπρέλα που είδαμε στο δεύτερο επεισόδιο. Να πούμε επίσης ότι η κορεάτικη hit σειρά έχει αφήσει το στίγμα της στην πόλη: Τα μπισκότα φτιάχτηκαν για ένα πάρτι που έγινε πρόσφατα στην πόλη, το οποίο είχε θέμα το Squid Game.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του, Μάριος Παπαδόπουλος:

«Ο συγκεκριμένος καταναλωτής που διοργάνωσε το πάρτι πήγε σε διάφορα καταστήματα αλλά δεν μπορούσε να βρει τα μπισκότα της σειράς. Εμείς το θεωρήσαμε ως ”challenge” και στο πλαίσιο αυτής της λογικής κάναμε αυτά τα μπισκοτάκια, τα οποία είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν την ιστορία με τα μπισκότα. Εμείς, εδώ, στη Θεσσαλονίκη, παρασκευάσαμε πρώτοι αυτές τις λιχουδιές, καθώς, καμιά φορά δεν έχει σημασία η εμπορική επιτυχία αλλά η δυνατότητα να δίνουμε στους Θεσσαλονικείς να βρίσκουν ό,τι μπορούν να φανταστούν.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον -ιδιαίτερα μέσω τηλεφώνου- για τα συγκεκριμένα μπισκότα. Επειδή η συγκεκριμένη λιχουδιά δεν βασίζεται στη λογική της κατανάλωσης, αλλά σχετίζεται με το παιχνίδι και τη διαδικασία που ακολουθείται, λαμβάνω συνεχώς μηνύματα και ερωτήσεις για την παρασκευή τους στο κατάστημά μας.»

Σε περίπτωση που είστε δημιουργικό mood ή αν ξαναμπούμε σε καραντίνα, αυτές είναι οι οδηγίες για να τα φτιάξετε μόνοι σας:

Πώς φτιάχνονται τα συγκεκριμένα μπισκότα 

  • ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη (για δέκα μπισκότα)
  • 20 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ένα πιάτο (για να το ισιώσεις)
  • μικρά φορμάκια με τα σχήματα της επιλογής σου

Η διαδικασία

Λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να γίνει σιρόπι. Έπειτα, βγάζετε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η σόδα να διαλυθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το «πατάτε» με ένα πιάτο για να γίνει επίπεδο.

Τέλος, επιλέγετε το σχήμα (κύκλο, αστέρι, τρίγωνο ή ομπρέλα) που θέλετε να «χτυπήσετε» πάνω του και παίζετε το παιχνίδι του Squid Game.

Νομίζουμε ότι μπορείτε απλά να τα φάτε ή να προσπαθήσετε να τα κόψετε για τη φάση, χωρίς να είναι τελείως απαραίτητο να πεθάνει κανένας.

Best of internet