Quantcast
THE STREAM

«Πήγα στο Άγιο Όρος και είδα δελφίνια να πετάνε» αφηγήθηκε ο μύστης Γιάννης Ζουγανέλης

Μια μυστικιστική εμπειρία με πρωταγωνιστές τα γνωστά θαλάσσια θηλαστικά περιέγραψε ο γνωστός ηθοποιός


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2021

Μια μυστικιστική εμπειρία που θα μπορούσε να αφηγηθεί ο sir David Attenborough του BBC περιέγραψε ο β σε συνέντευξή του στην εφημερίδα On Time. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για μια παλαιότερη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, όπου ένας καλόγερος του έταξε ότι θα δει ένα άγνωστο μέχρι τώρα είδος ιπτάμενων θαλάσσιων θηλαστικών.

Και λέμε άγνωστο, γιατί πρόκειται για την πρώτη στα ιστορικά καταγεγραμμένη μαρτυρία ιπτάμενων δελφινιών. Θα παρακαλούσαμε να αφήσετε τις εξυπνάδες και να μην αναφέρετε καν παρακάτω:

Όχι, ο κ. Ζουγανέλης και ο καλόγερος σίγουρα αναφέρονταν σε ιπτάμενα ξαδέρφια αυτών που κάνουν χαριτωμένα πράγματα στη θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλόγερος έκανε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε στον ηθοποιό, μετά από μόλις πέντε λεπτά προσευχής και αυτοσυγκέντρωσης. Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω μονή δεν απέχει χιλιόμετρα από τη θάλασσα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Αυτό όμως δεν αναιρεί το πιο σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του ηθοποιού, δηλαδή το home cinema με ιπτάμενα δελφίνια που του χάρισε ο μοναχός. Επίσης, από τη συνέντευξη μαθαίνουμε και ότι είχε γνωρίσει τον Άγιο Παΐσιο:

«Είχα μία συγκλονιστική μεταφυσική εμπειρία και, μάλιστα, μου συνέβη στο Άγιον Όρος, όπου είχα γνωρίσει τον Άγιο Παΐσιο. Μάλιστα, μου επέτρεψε να έχουμε διαφωνίες, γιατί η διαφωνία φέρνει την αρμονία. Εκεί προσκύνησα οστά, που πραγματικά ανάβλυζαν μύρο.

Στη Μονή Σίμωνος Πέτρας βγήκαμε σε ένα μπαλκόνι με έναν καλόγερο και μου λέει: “Θα δεις τα δελφίνια να… πετούν“. Πράγματι, μετά από πέντε λεπτά προσευχής και αυτοσυγκέντρωσής του, είδαμε μπροστά μας την θάλασσα και τα δελφίνια να “πετούν” κολυμπώντας. Κι η θάλασσα ήταν χιλιόμετρα μακριά. Κι όμως, ο καλόγηρος είχε καταφέρει να φέρει την θάλασσα με τα δελφίνια μπροστά μας. Μια μαγική εικόνα.»

Με ιπτάμενες φάλαινες δεν ξέρουμε αν παίζει κάτι, ή αν στο Άγιο Όρος έχουν δει το Hitchhikers’s Guide To The Galaxy:

 

Best of internet