Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, πάλι συνεργείο χρειάζεται το καμάρι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Άλλη μια μέρα μέσα στις τελευταίες δύο βδομάδες που το Facebook εμφανίζει προβλήματα


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2021

Πάλι κανόνι δείχνει να βαράει το Facebook για πολλούς από τους χρήστες του, σύμφωνα το γνωστό site Downdetector. Όπως μπορείτε να δείτε, από τις 7:28 το πρωί μέχρι τώρα οι χρήστες του μέσου έχουν εκφράσει κάμποσα παράπονα, τα οποία επικεντρώνονται στη web λειτουργία (το app και το messenger λειτουργούν αρκετά καλύτερα):

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο επικό εξάωρο blackout που σημειώθηκε στο Facebook την Δευτέρα 4/10, το οποίο ακολουθήθηκε από ένα μικρότερο (δίωρο) fail την Παρασκευή (8/10). Για να καταλάβετε πόσο αστεία είναι η κατάσταση, τα τελευταία 5 tweets του Facebook στο Twitter είναι για αναγγελίες βλάβης:

Όλες τις βλάβες η εταιρεία τις αποδίδει σε ελαττωματική ρύθμιση παραμέτρων. Την Παρασκευή ήταν η τελευταία φορά που δήλωσε ότι τα προβλήματα θα σταματήσουν:

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη σε όποιον δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στα προϊόντα μας τις τελευταίες δύο ώρες.

Διορθώσαμε το πρόβλημα και όλα θα πρέπει να επανέλθουν στο φυσιολογικό τώρα.»

Καλά πήγε αυτό. Εντωμεταξύ, το διακύβευμα εδώ δεν είναι μόνο η συνέχιση του παγκόσμιου σκρολαρίσματος στα επιθυμητά επίπεδα. Όταν εκατοντάδες εκατομμύρια (ή και δισεκατομμύρια) χρήστες δε μπορούν να μπουν σε Facebook, Whatsapp και Instagram, η μετοχή της Facebook έκανε μια πολύ υπολογίσιμη βουτιά (της τάξεως του 5%), με αποτέλεσμα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να πέσει λίγο παρατάξω στην μεγάλη κατάταξη των ζάπλουτων. Στη συνέχεια ανέβηκε ξανά , γιατί αυτοί είστε.

Best of internet