Quantcast
THE STREAM

Άγαλμα προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας, της Καίτης Γαρμπή ΚΑΙ του 2ου Terminator κοσμεί πλέον την Δ. Αρεοπαγίτου

Άνοιγμα σε όλο το φάσμα της ποπ κουλτούρας κάνει το έργο της γλύπτριας Αφροδίτης Λίτη


THE NEWSROOM · 11 Οκτωβρίου 2021

Φόρος τιμής τόσο στη μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια όσο και σε ένα από τα αγαπημένα μας sci-fi franchise κατάφερε να γίνει το άγαλμα προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας. Υλοποιώντας την παραγγελία του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας, η γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη δημιούργησε έναν ανδριάντα από γυαλιστερό μπρούντζο. Τα αποκαλυπτήρια του έργου της καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Αφροδίτης Λίτη έγιναν την Παρασκευή από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Όμως, το κοινό φάνηκε να βλέπει κι άλλους συμβολισμούς στο γλυπτό.

Ένα από τους πιο δημοφιλείς είναι ότι το νέο άγαλμα στο αλσύλλιο της Ροβέρτου Γκάλι, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θυμίζει επίσης τον δεύτερο Εξολοθρευτή: Τον Τ-1000, δηλαδή τον villain από το Terminator 2. Καταρχάς, Αυτό κατά τη γνώμη μας ανοίγει μια νέα δημιουργική προοπτική, στην οποία ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα αντιμετωπίσει την cyborg μετενσάρκωση της Μαρίας Κάλλας με το διακύβευμα να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, όμως το κοινό σκέφτηκε αρκετά ακόμη σενάρια.

Ένα τέτοιο είναι ότι το άγαλμα θυμίζει τον κολλητό του R2D2 από το Star Wars:

Η σκηνή των αποκαλυπτηρίων, colorized:

Την Καίτη Γαρμπή:

Αυτό, δηλαδή:

Ή τη Lady Gaga:

Υπήρξε φυσικά και πιο γενικής φύσεως σχολιασμός:

 

Giwrgos Tsagko

Vagelis Karanikolas

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία των εγκρίσεων της τοποθέτησης από το ΚΑΣ και τους άλλους φορείς πήρε πάρα πολύ χρόνο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Όπως καταλαβαίνετε, άξιζε ο κόπος.

Τόσους συμβολισμούς χώρεσε τελικά το άγαλμα, στο κάτω κάτω.

 

 

 

Best of internet