Quantcast
THE STREAM

ELTARMINATOR: Αυτόνομα ρομποτάκια κάνουν τη διαλογή πακέτων για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

55 μικροί Εξολοθρευτές ασχολούνται τώρα με τα γράμματά μας και στο μέλλον με την εξαφάνιση του είδους μας


THE NEWSROOM · 8 Οκτωβρίου 2021

Μπορεί το 2021 να μην έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως τουλάχιστον τα ΕΛΤΑ απέκτησαν ρομπότ, κι εννοούμε κανονικά ρομπότ και όχι ρομποτικές σκούπες ή κάτι τέτοιο lame. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι διαθέτει πλέον ένα μικρό στρατό από 55 ρομπότ τύπου AMR.

Ο σκοπός των εν λόγω ρομπότ δεν είναι μόνο η υποδούλωσή μας στο μέλλον, αλλά και η επιτάχυνση της παραδοσιακής διαδικασίας διαλογής των γραμμάτων και των πακέτων. Τα 55 ρομποτάκια θα περιφέρονται στις εγκαταστάσεις, θα σκανάρουν τους ταχυδρομικούς κώδικες, θα ζυγίζουν τα πακέτα, θα τα τοποθετούν στους κατάλληλους ταχυδρομικούς σάκους και θα σχεδιάζουν υπομονετικά τον πόλεμο με τους ανθρώπους που αναπόφευκτα θα ξεσπάσει.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, τα ρομπότ εκτελούν πλέον το 80% της συνολικής διαλογής στο εν λόγω τμήμα. Το αποτέλεσμα είναι η διαδικασία να γίνεται 3 φορές πιο γρήγορα και τα δέματα και τα γράμματα να παραδίδονται την επόμενη μέρα, καθώς τα ρομπότ διαχειρίζονται μέχρι και 168.000 πακέτα μέγιστου βάρους 15 κιλών τη μέρα και λειτουργούν με πέντε λεπτά φόρτιση ανά πεντάωρο εργασίας.

Δείτε το βίντεο:

Θα τα θυμόμαστε αυτά όταν τα κίτρινα ρομποτάκια των ΕΛΤΑ θα κυνηγάνε τη Σάρα Κόνορ και θα γελάμε.

Best of internet