Quantcast
THE STREAM

«Η Τζούλια Νόβα σας πονάει γιατί αυτοί είστε» σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ είχαμε την κατάληξη του ζητήματος με το σοβιετόφιλο μπλουζάκι της Τζούλιας Νόβα


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μία μάλλον ενδιαφέρουσα τροπή πήρε η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ανάμεσα στα πολλά που αναμφίβολα είπε, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ιντερνετική αναστάτωση με πρωταγωνίστρια την παρουσιάστρια Τζούλια Νόβα.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Τζ. Νόβα ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία της όπου φοράει μπλουζάκι ΕΣΣΔ (τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην τότε σοβιετική Ουκρανία). Όταν διάφοροι της την έπεσαν με διάφορα σκεπτικά (όπου κυριαρχούσε το διαχρονικό στην Ελλάδα σκεπτικό «γύρνα πίσω στην κουζίνα σου/εκπομπή σου που θες και πολιτικά»), η παρουσιάστρια υπερασπίστηκε το μπλουζάκι και τη γνώμη της για την Σοβιετική Ένωση.

«Επειδή οι γονείς μου, μου έχουν μιλήσει γι αυτό δεν έχω πρόβλημα να τη φορέσω. Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς, είχε δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσηλεία και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος.»

Η ομολογουμένως απροσδόκητη αυτή αναφορά στην ΕΣΣΔ που είδαμε στη δημόσια συζήτηση δεν πέρασε απαρατήρητη. Έτσι, λίγες βδομάδες μετά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε το hate προς την Τζούλια Νόβα, τονίζοντας ότι η παρουσιάστρια απλά είπε ό,τι έτσι κι αλλιώς πιστεύει πολύς νέος κόσμος.

«Η πολιτική των αστικών κομμάτων, εκτός από πυγμή φανερώνει και φόβο. Υπηρετούν μια τάξη που ξέρει πολύ καλά ότι ο τροχός της ταξικής πάλης δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον – πολύτιμο γι αυτούς – χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα, το γεγονός, ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου, ταύτισε τα “θέλω” της με την δική της στάση.

Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο. Κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο όπλο που μπορεί να δώσει δυναμική και προοπτική στον καθημερινό αγώνα.

Ο σοσιαλισμός είναι η πραγματική πρόοδος, η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι βγαίνουν απ’ το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια.»

Θα μπορούσε να της αφιερώσει κι ένα τραγουδάκι για το θάρρος της γνώμης της, έτοιμο το είχαμε εμείς:

Best of internet