Quantcast
THE STREAM

Μητρόπολη προς αντιεμβολιαστές: «Πρώτον δεν είμαστε μασόνοι, δεύτερον πάρτε σοκολατάκια για το καλό»

Τελείως απροσδόκητη είναι η εξέλιξη της συζήτησης της Μητρόπολης Λάρισας με τοπικούς antivaxers


THE NEWSROOM · 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κανονικό beef φαίνεται ότι άνοιξε η Μητρόπολη Λάρισας με εκλεκτούς εκπροσώπους του αντιεμβολιαστικού χώρου. Λίγες μέρες πριν, σας μεταφέραμε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιερώνυμου, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα από πιο ισχυρά επιχειρήματα των antivaxers. Αυτό είναι ότι το εμβόλιο χρησιμεύει για να σε εντοπίζουν πιο εύκολα τα έξυπνα όπλα του επερχόμενου Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου:

Υπενθυμίζουμε ότι όλη η αναστάτωση ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Λάρισας να φιλοξενείται μια κινητή μονάδα εμβολιασμού έξω από τις εκκλησίες της κάθε Κυριακή, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Όσοι διαφωνούν με τους εμβολιασμούς δεν εκτίμησαν την εν λόγω κίνηση, με αποτέλεσμα 48 από αυτούς να πραγματοποιήσουν χτες 23 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Μητρόπολη. Το περιεχόμενο της ακόλουθης συζήτησης με τη Μητρόπολη και τον μητροπολίτη μπορείτε να τα φανταστείτε.

Αντιθέτως, η Μητρόπολη φαίνεται να εκτίμησε τα όσα άκουσε, με βάση την ανακοίνωση που έβγαλε την ίδια μέρα. Εκεί α) ξεκαθαρίζει ότι η πλευρά της Μητρόπολης δεν ανήκει στον μασονικό χώρο και β) ενημερώνει το κοινό ότι μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην μείνουν απογοητευμένοι από την εμπειρία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.
Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι.»

Για μασονικά σοκολατάκια έχετε ακούσει κάτι;

Best of internet