Quantcast
THE STREAM

«Έχει φύγει το παιδί» φαίνεται να είπαν στο app του efood εκατοντάδες χρήστες της εφαρμογής

Με απολογητικό μήνυμα για λάθος επικοινωνία απάντησε η εταιρεία


THE NEWSROOM · 17 Σεπτεμβρίου 2021

*record scratch*

*freeze frame*

«Θα αναρωτιόσαστε πως βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση» φαίνεται να σκέφτηκαν χιλιάδες ανυποψίαστοι χρήστες του ελληνικού ίντερνετ σήμερα όταν ξύπνησαν με την εικόνα του Ευάγγελου Αντώναρου να κάνει cancel το efood στη βάση του ότι αυτό στηρίζει την εργασιακή δουλοπαροικία:

Όλα αυτά καθώς με μια χιονοστιβάδα αρνητικών σχολίων, memes και γενικώς τζέρτζελου φαίνεται να υποδέχθηκε ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός χρηστών του ελληνικού twitter και facebook την δημοφιλή εφαρμογή delivery κάτω απο το hashtag #cancel_efood.

Αιτία ένα εσωτερικό μήνυμα της διεύθυνσης προσωπικού της εταιρείας προς 200 διανομείς εργαζόμενους της, το οποίο διέρρευσε και με βάση το οποίο, η efood τους ανακοίνωνε ότι δεν θα ανανεώσει την τρίμηνη σύμβαση τους.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης…»

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ψύχραιμη αντίδραση αρκετών χρηστών:

Που ανέπτυξαν τις απόψεις τους μέσα από τον φυσικό χώρο αξιολόγησης της εφαρμογής (δηλαδή την βαθμολογία του app):

Με αποτέλεσμα η βαθμολογία της εφαρμογής να καταλήξει κοντά στο άθροισμα 1+1:

Kαι γενικότερα να επικρατήσει η δημιουργική κριτική στα social media:

Στην συνέχεια το efood εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη για «κακή επικοινωνία»:

«Αδιαπραγμάτευτη στάση του efood είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας. Αποδοκιμάζουμε τη χθεσινή λανθασμένη επικοινωνία καθώς δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας.
To efood αποτελεί εδώ και 10 χρόνια τη Νο1 υπηρεσία delivery, επενδύοντας σε ένα πρότυπο περιβάλλον εργασίας με σταθερές συνεργασίες και αυτή τη στιγμή απασχολεί 3.700 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 3.000 είναι διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης του κλάδου και των συνεχών επενδύσεων από την εταιρία υπολογίζεται να δημιουργηθούν άλλες 7.500 θέσεις εργασίας εντός του 2022 εκ των οποίων οι 7.000 αφορούν διανομείς. Οι διανομείς αποτελούν θεμέλιο της πλατφόρμας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόσωπο της εταιρείας στους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους διανομείς παρέχει συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, καθώς και τη σύμβαση με πάροχο ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου (freelancer). Στην σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι διανομείς απολαμβάνουν ανταγωνιστικές αποδοχές, προσαυξήσεις σε ημέρες και ώρες που προβλέπονται, ασφαλιστικές εισφορές, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό, εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Στο μοντέλο ανεξάρτητης συνεργασίας (freelancer), οι συνεργάτες – διανομείς απολαμβάνουν ανταγωνιστικές αποδοχές, αμοιβή ανά παραγγελία, πρόσθετη αμοιβή ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, παροχή επαγγελματικού εξοπλισμού, προσωπικό προγραμματισμό στις ώρες και ημέρες εργασίας, απόλυτο έλεγχο των αποδοχών τους και εκπαίδευση.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς τους διανομείς, συνεργάτες και χρήστες του efood πως η λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας που έγινε προς 115 διανομείς των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική.

Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασίας με την εταιρεία που θα λειτουργήσει θετικά προς τις δύο πλευρές.

Το efood τοποθετεί την πετυχημένη επιχειρησιακή του ύπαρξη δίπλα στους διανομείς και τους διαβεβαιώνει πως με βασικές αρχές του τη διαφάνεια, τη συνέπεια και το σεβασμό προς τους συνεργάτες του ουδεμία πρόθεση έχει να μειώσει το στόλο του, αντιθέτως τον αυξάνει διαρκώς.»

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής:

«Η μη ανανέωση των τρίμηνων συμβάσεων μέσω της δουλεμπορικής εταιρείας Manpower Group αποδείχτηκαν το εργαλείο της e-food ώστε, όποτε τη συμφέρει, να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων.

Τέτοιο εργαλείο είναι και η αξιολόγηση με τα batch, που με τα λεγόμενα κριτήρια παραγωγικότητας αυξήθηκε η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι μεγάλες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης. Τελικά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι ψέματα όσα είχαν ειπωθεί στις συνεντεύξεις και στην εκπαίδευση σχετικά με το ότι στον έναν χρόνο εργασίας όσοι είναι με την Manpower, αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλλημα ή άνεργος ή «συνεργάτης». Όπου «συνεργάτης», εννοείται η εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, όπου προβλέπεται εξάμηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση που απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι. Τακτική που ακολουθεί έτσι και αλλιώς η πολυεθνική Delivery Hero σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και με αυτόν τον τρόπο ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες.»

Και οργανώσεις όπως το Radical IT:

Όλα αυτά τη στιγμή που όπως σημειώνεται, ο κύκλος εργασιών της efood φαίνεται να σημείωσε το έτος της πανδημίας σημαντική αύξηση – 49% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 64,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 26,7%, φθάνοντας στα 21,3 εκατ. ευρώ, από 16,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και άλλα, η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι θέλει να φέρει περισσότερους freelancers στην υπηρεσία delivered by efood στα πλαίσια μιας αντίστοιχης πολιτικής που ακολουθούν ήδη στην Ελλάδα το Wolt και στο εξωτερικό η Uber, η Deliveroo και άλλες.

Κάτι που απο ό,τι φαίνεται θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά απο εδώ και πέρα.

Best of internet