Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, καράβι ξανακόλλησε για λίγο στο Σουέζ, έτσι για να θυμηθούμε τα παλιά

Δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως αυτό που αγαπήσαμε, αλλά είναι κάτι


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2021

Μπορεί ο Μάρτιος να μας φαίνεται 100 χρόνια μακριά, όμως αυτό το γεγονός αποκλείεται να το έχετε ξεχάσει. Tην Τρίτη 23/3, το γιγάντιο πλοίο Ever Given της ναυτιλιακής εταιρείας Evergreen κόλλησε στο Σουέζ, έκλεισε το κανάλι και δημιούργησε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα από καράβια και memes που καταγράφηκε στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας.



Θα μπορούσαμε άνετα να συνεχίσουμε για όσες μέρες κράτησε το κοκομπλόκο στη διώρυγα (μια βδομάδα), αλλά δε θα το κάνουμε. Γιατί σήμερα συνέβη κάτι παρεμφερές: Κάτι λιγότερο από έξι μήνες μετά, ένα φορτηγό πλοίο ξαναμπλόκαρε για λίγο την κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ και μας θύμισε εκείνη την ζόρικη για το παγκόσμιο εμπόριο αλλά υπέροχη για τα memes εβδομάδα.

Ο νέος μας πρωταθλητής είναι το Coral Crystal, ένα bulk carrier 43 χιλιάδων τόνων σημαίας Παναμά. Ευτυχώς ή δυστυχώς, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τα αρμόδια συνεργεία.

Σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης της Διώρυγας, το πλοίο προσάραξε στο 54ο χιλιόμετρο της Διώρυγας, οπότε άλλα τέσσερα άλλα πλοία που ταξίδευαν από το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου κόλλησαν πίσω του. Αυτή τη φορά όμως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πολύ πιο γρήγορα – μέσα σε 15 λεπτά τα ρυμουλκά ξεκόλλησαν το καράβι.

Το Ίντερνετ το πίστεψε για λίγο:

Αν και κάποιοι σοβαροφανείς πήγαν αμέσως να χαλάσουν το πάρτι:

Τι να κάνουμε κύριε, WE WANT TO BELIEVE.

 

Best of internet