Quantcast
THE STREAM

Ο Μητσοτάκης ζητάει ρέστα από Κουτσούμπα για τη γιούχα στην κηδεία Θεοδωράκη, τρώει διακριτικό άκυρο

Δεν εξελίχθηκε πολύ καλά η παρουσία του πρωθυπουργού στην Μητρόπολη Αθηνών


THE NEWSROOM · 8 Σεπτεμβρίου 2021

Με ατελείωτα χειροκροτήματα και τραγούδια και μια δόση από γαμωσταυρίδια ολοκληρώθηκε ο αποχαιρετισμός του κόσμου στον Μίκη Θεοδωράκη, στην Μητρόπολη, πριν από το τελευταίο του ταξίδι στον Γαλατά Χανίων. Ένα πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου αγνόησε την πρώτη βροχή του φθινοπώρου για να συγκεντρωθεί έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, με σκοπό να πει το τελευταίο του αντίο στον αγαπημένο του μουσικοσυνθέτη που έφυγε σε ηλικία 96 χρονών μετά από μια υπερπλούσια σε γεγονότα και βιώματα πορεία.



Δύο πολύ ιδιαίτερες στιγμές ήταν τo πλέον χαρακτηριστικό τραγούδι («Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» ) και οι υψωμένες γροθιές όταν ο κόσμος διέκρινε το φέρετρο να βγαίνει από την εκκλησία:

Και ο επικήδειος που εκφώνησε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:

Υπήρξαν όμως και γιουχαΐσματα, όταν οι συγκεντρωμένοι διέκριναν πολιτικούς όπως οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μπακογιάννης και Κυριάκος Βελόπουλος έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο:

Ο πρωθυπουργός δε φάνηκε να ενθουσιάζεται από την προσοχή που του έδειξαν, οπότε έξω από τη Μητρόπολη εξέφρασε με έντονο ύφος τα παράπονά του στον Δημήτρη Κουτσούμπα και του είπε ότι κάτι δεν έπρεπε να συμβεί. Από το βίντεο δεν είναι σαφές το τι ακριβώς λένε οι δύο άντρες, όμως κάποια ΜΜΕ αναφέρουν τον εξής διάλογο:

Επρεπε να περιφρουρήσετε την τελετή.

Εγώ τι φταίω που βρίζει ο κόσμος;

Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβεί στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο ΓΓ του ΚΚΕ του ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν έχει κάποια σχέση με τις αποδοκιμασίες. Σε κάθε περίπτωση, το βίντεο βγάζει κάμποση μίρλα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έκλεψε τα βλέμματα όταν εμφανίστηκε στην κηδεία με διαφημιστική ομπρέλα από ξενοδοχείο των Βρυξελλών:

Κατά τη γνώμη μας,  μεγάλη χαμένη ευκαιρία από Μητσοτάκη να πει αυτός «ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ» στον Κουτσούμπα.

Best of internet