Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, πολίτης δε μπορεί να εμβολιαστεί γιατί το κράτος τον θεωρεί πεθαμένο

Την ίδια στιγμή, δέχεται τις φορολογικές δηλώσεις που αυτός συντάσσει από το υπερπέραν


THE NEWSROOM · 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα φοβερό πρόβλημα υγείας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ένας κατά τα άλλα νεκρός κάτοικος της χώρας μας. Για την ακρίβεια, ο εν λόγω πεθαμένος παραμένει αρκετά ζωντανός, απλά έχει θεωρηθεί νεκρός από το ελληνικό κράτος, το οποίο δυσκολεύεται πολύ να τον δεχτεί πίσω στους κόλπους των ζωντανών.

Πρόκειται για τον κύριο Γιάννη Διαμαντής, ο οποίος είναι επίσημα νεκρός εδώ και 18 χρόνια, από το 2003. Αν τουλάχιστον είχε απαλλαχτεί από τις υποχρεώσεις του προς το κράτος, θα υπήρχε κάποιο κέρδος. Δυστυχώς, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πληρώνει φόρους κανονικά. Από την άλλη, το κράτος δεν τον αφήνει ούτε να ψηφίσει ούτε να εμβολιαστεί, ενώ η γραφειοκρατία της επαναφοράς στον κόσμο των ζωντανών φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Ο κ. Διαμάντης έφτασε μέχρι τον ΑΝΤ1 για να πει τον πόνο του. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν ξεκίνησε χαλαρός να πάει να ψηφίσει:

«Πάω εκεί και μου λένε ότι δεν μπορείς να το πάρεις το χαρτί γιατί είσαι πεθαμένος, είναι για γέλια.»

Το πιο ελληνικό της υπόθεσης είναι ότι κανένας δε φαίνεται να έχει το αναγκαίο authority ώστε να ορίσει αν ο κ. Διαμαντής είναι όντως νεκρός. Σύμφωνα με τη συζυγό του:

«18 χρόνια πάμε όπου μπορούμε και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον.

«Στείλαμε mail στο γραφείο του πρωθυπουργού για να κάνω το εμβόλιο. Δεν μπορώ να ψηφίσω, αλλά κάνω φορολογική δήλωση. Παρακαλάμε να κάνουμε το εμβόλιο, γιατί με απειλούν ότι αν δεν κάνω το εμβόλιο θα με απολύσουν.»

Δείτε το βίντεο:

Εντέλει, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε κι αυτός join στην εκπομπή του ΑΝΤ, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι θα (προσπαθήσουν να) κάνουν:

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λύση στον άνθρωπο.»

 

Best of internet